Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tickets

Tickets voor wedstrijden van het Nederlands elftal, Nederlands vrouwenelftal, Jong Oranje en Nederlands zaalvoetbalteam koop je in de KNVB online ticketshop.

De KNVB ticketshop is het enige officiële verkoopkanaal voor KNVB evenementen. De KNVB adviseert om altijd gebruik te maken van dit officiële verkoopkanaal. Als je tickets koopt via andere verkoopkanalen (bijvoorbeeld Viagogo, Marktplaats, E-bay of secundaire verkooppartijen), loop je het risico te veel te betalen. Daarnaast kan de KNVB je tickets blokkeren, waardoor je geen toegang hebt tot het stadion.

KNVB Ticketshop KNVB Ticketshop Bestel hier je tickets voor Oranje!
Tickets voor thuiswedstrijden zijn altijd in de vrije verkoop verkrijgbaar. Met een Oranje ClubCard heb je voorrang bij de start van de verkoop van thuiswedstrijden. Voor uitwedstrijden heb je een Oranje ClubCard nodig.

Oranje ClubCard Oranje ClubCard Vraag hier een Oranje ClubCard aan!

Veelgestelde vragen

 

Hoe koop ik kaarten voor een wedstrijd van Oranje?

Als je voor het eerst een ticket koopt, moet je een account aanmaken of je gegevens invullen. Klik op de wedstrijd waarvoor je tickets wilt bestellen en daarna bovenaan op registreren. Vul alle verplichte velden in, je ontvangt daarna via e-mail je inloggegevens. Hiermee kun je tickets bestellen.

Doorloop de stappen van het verkoopproces:

  • Kies in de stadionplattegrond je gewenste vak. Alleen de gekleurde vakken zijn op dat moment beschikbaar. De kleur in het vak geeft de prijs aan. De prijzen staan in de legenda naast de plattegrond.
  • Selecteer het aantal stoel(en) en kies “Bestel”.
  • Controleer je bestelling. Heb je een kortingscode, vul die dan in in. Kies in hetzelfde scherm de gewenste leverwijze en kies “Ga naar betalen”. Als je tickets voor andere Oranje ClubCardhouders bestelt, lees hieronder dan de extra instructie.
  • Kies één van de beschikbare betaalmethodes (iDEAL, Mastercard of Visa). Je kunt de transactie alleen afronden door akkoord te gaan met de KNVB standaardvoorwaarden.
  • Na betaling is de bestelling gereed en ontvang je per e-mail direct een orderbevestiging. Hierin staat ook vermeld wanneer de tickets worden verstuurd. De tickets zijn zogenaamde print @ home tickets. Print de tickets en neem ze mee naar het stadion. Als je gekozen hebt voor tickets per post, dan ontvang je deze uiterlijk een week van tevoren op het opgegeven adres. Een aantal dagen voor de wedstrijd ontvang je van ons een bezoekersmail met de laatste informatie.

Tickets bestellen voor andere OCC-houders
Als Oranje ClubCardhouder kun je ook tickets voor andere Oranje ClubCardhouders bestellen. Vink in de pagina waar je de bestelling moet controleren (stap 3) de optie “ken eigenaars toe” aan. Klik op de naam van het ticket die je wilt toewijzen aan iemand anders en kies “Oranje ClubCardhouder of reeds geregistreerde klant”.

Vul de volgende gegevens in van de personen waarvoor je tickets wilt kopen: relatienummer (dit begint met 92 of 93) en de achternaam (zonder tussenvoegsels). Kies vervolgens “Persoon kiezen”. Hierna kun je per ticket bepalen aan welke persoon je deze wilt koppelen. Je kunt voor meerdere personen tickets bestellen. Eventuele kortingen worden automatisch verrekend in het betaalscherm.

 

Ik heb een ticket gekocht, waar kan ik mijn ticket(s) vinden?

Je ontvangt je ticket(s) kort voor de wedstrijd via de mail als .pdf document. Om deze te printen heb je de meest recente versie van het programma Adobe Acrobat Reader en een juist geïnstalleerde printer nodig. Let erop dat de barcode op het ticket duidelijk is geprint en geen zwart blok bevat. Wanneer de barcode niet duidelijk geprint is, loop je de kans dat het ticket bij de toegang tot het stadion niet goed kan worden gescand.

Je kunt je tickets, tot kort voor de wedstrijd, ook terugvinden onder je account onder het tabblad ticket(s). Hier kun je een herprint maken als je de mail met tickets niet meer kunt vinden.

 

Wanneer ontvang ik mijn tickets?

Jouw bestelde tickets worden uiterlijk een week voor de wedstrijd naar je gemaild. Als de wedstrijd al binnen een week wordt gespeeld, dan ontvang je de tickets zo spoedig mogelijk. Vergeet niet om na ontvangst de tickets te printen en mee te nemen.

 

Geven tickets op een telefoon ook toegang tot het stadion?

De print @home tickets op je telefoon geven geen toegang tot het stadion. De ticketscanners zijn hiervoor niet uitgerust. Print je ticket(s) dus altijd uit.

 

Ik wil rolstoelplaatsen kopen. Hoe bestel ik tickets?

Indien je een rolstoelplaats nodig hebt en tickets wil bestellen, maak dan eerst een account aan in de KNVB ticketshop. Stuur daarna een e-mail naar internetverkoop@knvb.nl
Wij zorgen ervoor dat je daarna je tickets voor het mindervalide platform kunt bestellen.

 

Wat doet de KNVB tegen illegale kaartverkoop?

De KNVB zoekt actief naar illegale adverteerders. Bij recente wedstrijden van het Nederlands elftal zijn bijvoorbeeld meer dan 1.000 kaarten geblokkeerd die via de zwarte markt waren doorverkocht.

De KNVB en de clubs kunnen illegaal doorverkochte kaartjes op basis van de KNVB standaardvoorwaarden blokkeren. Iemand die zijn/haar kaartje buiten de privésfeer verkoopt, overtreedt de standaardvoorwaarden. Dit kan leiden tot het verval van de geldigheid van de kaartjes en/of een landelijk stadionverbod van 18 maanden inclusief een geldboete van maximaal € 450,-. Een kaartje aanbieden via websites als Marktplaats.nl is een voorbeeld van verkoop buiten de privésfeer.

Contact

Als je problemen ondervindt of andere vragen hebt dan hierboven genoemd, neem dan contact op met de afdeling Kaartverkoop via onderstaand e-mailadres of bel tijdens kantooruren 0343-499207. Ben je Oranje ClubCardhouder? Vermeld dan altijd jouw relatienummer. Dit relatienummer begint met 92 of 93.

Kaartverkoop

Heb je vragen over tickets? Neem dan contact op via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.