Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veel gestelde vragen

Onderstaand vind je de meest gestelde vragen (en antwoorden) over de Oranje ClubCard.

 

Wat zijn de voordelen van een Oranje ClubCard?

  • Toegang tot kaarten voor EK’s, WK’s en uitwedstrijden (op basis van beschikbaarheid);
  • Voorrang bij de aanschaf van kaarten voor thuiswedstrijden;
  • 20% korting op passe-partouts voor thuiswedstrijden;
  • 10% korting op losse kaarten voor thuiswedstrijden van Oranje, Jong Oranje en de Oranjeleeuwinnen voor jou en je vrienden;
  • 20% korting op alle fanartikelen in de KNVB webshop;
  • Deelname aan exclusieve acties en fanactiviteiten (in samenwerking met partners OnsOranje en KNVB);
  • Een periodieke nieuwsbrief met het laatste nieuws en informatie voor Oranje ClubCardhouders;
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor de OnsOranje Supportersvertegenwoordiging.
 

Wat kost een Oranje ClubCard?

De Oranje ClubCard kost €17,50 per seizoen (looptijd 1 juli t/m 30 juni). Betalen is alleen mogelijk via incasso. Jaarlijks ontvangen Oranje ClubCardhouders in juni een e-mail waarin de incasso wordt aangekondigd.

Ben je lid van de KNVB (bijvoorbeeld als lid van een voetbalvereniging)? Dan ontvang je 10% extra korting op de Oranje ClubCard en betaal je €15,75. Vul bij de registratie op mijnoranjeclubcard.nl jouw bondsnummer in. Na controle wordt de korting automatisch verrekend.

 

Kan ik als ClubCardhouder ook tickets voor ClubCardhouders bestellen?

Ja, als Oranje ClubCardhouder kun je ook tickets voor andere Oranje ClubCardhouders bestellen. Vink in de pagina met jouw bestelling de optie “ken eigenaars toe” aan. Klik op de naam van het ticket die je wilt toewijzen aan iemand anders en kies “Aan een vriend geven”.

Vul de volgende gegevens in van de personen waarvoor je tickets wilt kopen: relatienummer (dit begint met 92 of 93) en de achternaam (zonder tussenvoegsels). Kies vervolgens “Persoon kiezen”. Hierna kun je per ticket bepalen aan welke persoon je deze wilt koppelen. Je kunt voor meerdere personen tickets bestellen. Eventuele kortingen worden automatisch verrekend in het betaalscherm.

 

Wordt mijn Oranje ClubCard automatisch verlengd?

De Oranje ClubCard loopt per seizoen, van 1 juli tot 30 juni. De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van 1 seizoen. Na afloop van het eerste seizoen gaat de overeenkomst automatisch over in een overeenkomst voor onbepaalde tijd; vanaf deze omzetting kan de overeenkomst, met inachtneming van een opzegtermijn van minimaal één maand te allen tijde schriftelijk of per e-mail bij OnsOranje worden opgezegd. OnsOranje informeert je jaarlijks – voorafgaand aan de verlenging – over de mogelijkheid tot opzeggen.

 

Kan de Oranje ClubCard tussentijds worden opgezegd?

Nadat je in juni de e-mail hebt ontvangen waarin de incasso wordt aangekondigd, heb je twee weken de tijd om op te zeggen, voordat het bedrag van je rekening wordt geïncasseerd en je Oranje ClubCard voor een jaar wordt verlengd. Gedurende een contractjaar is tussentijds opzeggen alleen niet mogelijk in je eerste jaar als Oranje ClubCardhouder. Daarna is tussentijds opzeggen mogelijk door het versturen van een e-mail naar onsoranje@knvb.nl . De Oranje ClubCard wordt vervolgens opgezegd vanaf de eerste dag van de volgende maand. OnsOranje restitueert het te veel betaalde geld van de resterende maanden op je rekening. De voorrang en korting bij aankoop van tickets zijn daarna niet meer geldig. Ook eventueel opgebouwde punten komen te vervallen.

 

Wat doet de supportersvertegenwoordiging?

De mening van de Oranjesupporters is voor OnsOranje erg waardevol. Daarom is de supportersvertegenwoordiging opgericht. Het doel van dit orgaan is simpel: Oranje ClubCardhouders kunnen OnsOranje gevraagd en ongevraagd advies geven over supporterszaken. Hiervoor vindt driemaal per jaar een bijeenkomst plaats in Zeist. ClubCardhouders die zitting willen nemen in de supportersvertegenwoordiging kunnen zich aanmelden via onsoranje@knvb.nl.

 

Ik kan meerdere kaarten kopen met mijn Oranje ClubCard. Spaar ik dan ook dubbele punten? 

Nee. Je wedstrijdbezoek telt één keer mee. Bestel je voor meerdere mensen met een Oranje ClubCard? Dan kun je wel direct de barcodes van de anderen invullen.

 

Hoe worden de tickets voor eindtoernooien toegewezen?

UEFA of FIFA stellen per wedstrijd het aantal tickets vast dat voor de KNVB beschikbaar komt. Dit is een percentage van de netto stadioncapaciteit, meestal tussen de 8% en 12%. Via de Oranje ClubCard verdeelt OnsOranje alle kaarten voor EK’s en WK’s die door de KNVB worden toegekend aan de Oranjesupporters.

 

Kun je zonder Oranje ClubCard bij de KNVB tickets voor eindtoernooien aanschaffen?

Zonder Oranje ClubCard kun je via de KNVB bij plaatsing van het Nederlands elftal geen kaarten kopen voor eindtoernooien. Dit moet je dan rechtstreeks doen via de websites van UEFA of FIFA en deze kaartverkoop geldt alleen voor neutrale vakken. De kans op toewijzing via deze kanalen is echter zeer klein. Daarom claimt de KNVB het minimale aantal van 50% voor Oranjesupporters en wijst die op een eerlijke en transparante wijze toe.

 

Hoeveel kaarten zijn beschikbaar voor Oranjesupporters bij eindtoernooien?

Minimaal 50% van het totaal aan beschikbare kaarten per wedstrijd is beschikbaar voor Oranjesupporters. De overige 50% wordt door de KNVB verdeeld onder de spelers en stafleden, KNVB-partners en overige stakeholders. Meer informatie over het puntensysteem vind je hieronder.

Puntensysteem Puntensysteem Kijk hier voor meer informatie over het puntensysteem.

 

Hoe groot is de kans op kaarten voor een eindtoernooi?

Het aantal behaalde punten bepaalt de kans om ingeloot te worden. Het uitgangspunt is dat de trouwste fans uit de kwalificatieperiode in ieder geval ook aanwezig zijn bij het eindtoernooi. De trouwste Oranjesupporters van Nederland, de 200 supporters met het meeste aantal punten, zijn zeker van aanwezigheid bij alle wedstrijden tijdens het eindtoernooi.

De zeer trouwe Oranjesupporters, de supporters 201 tot en met 1450 – op basis van het aantal punten –, zijn zeker van aanwezigheid bij één poulewedstrijd. Voor alle overige wedstrijden loot deze groep mee. Alle overige supporters gaan mee in de loting voor de kaarten voor groepswedstrijden en vervolgrondes. Alleen voor wedstrijden waar de vraag groter is dan het aanbod, wordt geloot; in het kader van transparantie is deze loting openbaar en zal door OnsOranje onder toezicht van een notaris worden uitgevoerd. Meer informatie over het puntensysteem vind je hieronder.

Puntensysteem Puntensysteem Kijk hier voor meer informatie over het puntensysteem.

Staat je vraag hier niet bij?

Heb je vragen over de Oranje ClubCard of problemen met inloggen op mijnoranjeclubcard.nl, neem dan contact op met OnsOranje via onsoranje@knvb.nl of telefonisch via 0343-499207 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur).