Puntensysteem

Bezoek jij een (uit)wedstrijd van Oranje met je Oranje ClubCard, dan verzamel je punten. Hoe meer punten je verzamelt, hoe meer kans je hebt om een eindtoernooi bij te wonen.

Het puntensysteem: de basis

 
 

Zo spaar je punten

 
 

De lotingbasis

 
 

Via de Oranje ClubCard verdeelt OnsOranje alle kaarten voor EK’s en WK’s die door de KNVB worden toegekend aan de Oranjesupporters (minimaal 50% van het totaal aan beschikbare kaarten voor de KNVB)*. Als er meer vraag is dan aanbod voor een wedstrijd wordt er geloot op basis van het onderstaande puntensysteem.

Oranje ClubcardBestel hier jouw Oranje Clubcard

Uitgangspunten

OnsOranje hanteert de volgende uitgangspunten:

 • Iedereen in het bezit van een geldige Oranje ClubCard (peildatum 1 december 2019) kan – bij plaatsing – kaarten aanvragen voor het EK2020;
 • Alle wedstrijden van Oranje gespeeld tussen 1 januari 2018 en 31 december 2019 tellen mee in het puntensysteem voor het EK2020**;
 • Het aantal in deze periode behaalde punten is het uitgangspunt voor een loting; toegekende punten zijn persoonlijk en niet overdraagbaar;
 • Alleen voor wedstrijden waar de vraag groter is dan het aanbod wordt geloot; deze loting zal door OnsOranje worden uitgevoerd.

Wedstrijden van het Nederlands elftal zijn een belevenis voor jong en oud.

Wedstrijdpunten

Er worden twee categorieën wedstrijdpunten onderscheiden: punten voor thuiswedstrijden en punten voor uitwedstrijden. Punten worden één keer per wedstrijd toegekend, dus ook als je meerdere kaarten bestelt, krijg je maximaal één keer punten. Iedereen start met 2 punten. De tabel geeft een overzicht.

TypeGewicht
Startbonus2 punten + 25% van de behaalde punten in de periode 01/01/2016 t/m 31/12/2017
Thuiswedstrijden3 punten per bezochte wedstrijd
Uitwedstrijden5 punten per bezochte wedstrijd

In totaal zijn er in deze kwalificatiecyclus ('18/’20) maximaal ca. 65 wedstrijdpunten te verdienen (tot en met 1 januari 2020). Dit is een betrouwbare inschatting, waarbij kleine wijzigingen zijn voorbehouden, omdat nog niet alle vriendschappelijke wedstrijden van Oranje gepland zijn.

De punten worden via je persoonlijke Oranje ClubCard geregistreerd. Registratie een keer vergeten? Geen probleem. Bewaar je kaartje en via mijnoranjeclubcard.nl kun je achteraf je punten claimen.

Loting

Voor de loting worden de volgende uitgangspunten gehanteerd:

 • OnsOranje bepaalt in overleg met de KNVB het aantal beschikbare kaarten voor het eindtoernooi;
 • OnsOranje bepaalt in overleg met de KNVB het aantal kaarten dat per Oranje ClubCard kan worden aangevraagd;
 • Supporters kunnen voor maximaal één poulewedstrijd worden ingeloot;
 • Supporters kunnen individueel of in een groep kaarten aanvragen.

Sfeeracties in het stadion verhogen de feestvreugde.

Vervolgens wordt de loting uitgevoerd op basis van de volgende stappen:

1. Aanvragen van kaarten

OnsOranje bepaalt op basis van het aantal aanvragen voor welke wedstrijden geloot moet worden (wedstrijden waarbij de vraag groter is dan het aanbod).

2. Bepalen weging voor loting

Het aantal behaalde punten bepaalt de kans om ingeloot te worden. Bijvoorbeeld: iemand met 10 punten heeft 2 keer zoveel kans als iemand met 5 punten. In het geval van een groepsaanvraag wordt het puntengemiddelde van de groep voor de loting berekend.

3. Verdelen supporters in groepen

Op basis van het aantal behaalde punten worden de Oranjesupporters gerangschikt. Het uitgangspunt is dat de trouwste fans uit de kwalificatieperiode ook aanwezig zijn bij het eindtoernooi. Daarom wordt het volgende onderscheid gemaakt:

 • Groep Orange – De trouwste Oranjesupporters van Nederland. De 200 supporters met het meeste aantal punten zijn zeker van aanwezigheid bij alle wedstrijden tijdens het eindtoernooi***. Deze groep loot dus niet mee!
 • Groep Silver – De zeer trouwe Oranjesupporters. Supporters 201 tot en met 1450 – op basis van het aantal punten – zijn zeker van aanwezigheid bij één poulewedstrijd****. Voor alle overige wedstrijden loot deze groep mee.
 • Groep Blue – De betrokken Oranjesupporters. Alle supporters die niet behoren tot groep Orange of Silver gaan mee in de loting voor de kaarten voor poulewedstrijden en vervolgrondes.

4. Loten

OnsOranje verdeelt de beschikbare kaarten (exclusief bovengenoemde garanties voor groepen Orange en Silver) door middel van een gewogen loting onder de supporters. Dit gebeurt in aanwezigheid van een notaris.

Toekomst

Het puntensysteem geldt per kwalificatieperiode en wordt voor elk eindtoernooi (in overleg met de supportersvertegenwoordiging) opnieuw vastgesteld. Uitgangspunt is dat 25% van de behaalde punten kunnen worden meegenomen naar de volgende kwalificatieperiode.

De spelers van het Nederlands elftal kunnen niet zonder de steun van het publiek.

Informatie

Via mijnoranjeclubcard.nl heb je altijd zicht op het aantal behaalde punten en de positie waar je staat. Als Oranje ClubCardhouder heb je dus altijd een actueel beeld van je behaalde aantal punten. Elke eerste maandag van de maand worden de punten geüpdatet.

Mijnoranjeclubcard.nlVia mijnoranjeclubcard.nl heb je altijd zicht op het aantal behaalde punten en de positie waar je staat.

Vragen

Heb je nog vragen over het puntensysteem? Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar onderstaand e-mailadres.

* Voor de definitieve toewijzing van kaarten is de KNVB afhankelijk van de beslissing van de UEFA of de FIFA.

** OnsOranje behoudt zich wel het recht voor om – bij uitzondering (bijvoorbeeld bij meer vraag dan aanbod) – wedstrijden niet mee te laten tellen.

*** Garanties zijn gebaseerd op de ervaringen van de KNVB in de afgelopen jaren, maar zijn altijd onder voorbehoud van de op dat moment geldende afspraken met de UEFA dan wel de FIFA over de toewijzing van kaarten aan de KNVB.

Veelgestelde vragenKijk hier voor de veelgestelde vragen.

Oranje ClubCard

Heb je een vraag over de Oranje ClubCard? Stuur een e-mail naar onsoranje.nl!


Terug naar boven