Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mee naar uitwedstrijden

Een uitwedstrijd van Oranje is een belevenis! Waar we ook spelen, de stad kleurt altijd Oranje. Het Oranjelegioen in het buitenland is een mooie mix van een vaste kern aangevuld met supporters die af en toe meegaan of in de betreffende stad wonen. Jong en oud vieren samen feest en vaak doen de fans van de tegenstander ook gezellig mee.

Als het kan qua afstand wordt een Oranjeparade naar het stadion georganiseerd, vaak met de welbekende Oranjebus. Ook organiseert de Supportersclub Oranje regelmatig een Oranjecafé waar alle supporters welkom zijn en van te voren in de stemming komen. Het is de optimale voorpret voor de wedstrijd. In het stadion gaat het feest net zo sfeervol verder. Om kaarten te kopen voor een uitwedstrijd heb je een Oranje ClubCard nodig.

Samen achter Oranje

Dat het plein ‘van ons' is, geeft steeds weer een kick

Veel supporters zijn verkocht na één bezoek aan een uitduel van Oranje. "De sfeer is altijd goed", vertelt Mark van Leeuwen. "Het mooiste vind ik het wanneer we op een plein in het buitenland staan dat helemaal oranje kleurt. Dat het plein ‘van ons' is, geeft steeds weer een kick."

Trouwe supporter Henk van Beek herkent dit gevoel. "Het leuke aan uitwedstrijden is dat je vaak met een vaste groep in het stadion zit. Het is minder massaal dan de thuisduels. Bij uitwedstrijden leer je elkaar als supporters goed kennen. Het geeft iets extra's en je hebt echt het gevoel dat je samen achter Oranje staat."

Met een groep van vijftien man reist Henk van Beek (tweede van links) het Nederlands elftal achterna.

Laura de Leeuw ging in het 2016 voor het eerst mee met Oranje naar Engeland. "De sfeer is compleet anders dan bij thuiswedstrijden. Iedereen in het uitvak is gekleed in oranje en het team wordt 90 minuten lang aangemoedigd. De dag voor de wedstrijd mochten we bovendien de afsluitende training bezoeken. Zaten we daar in een verder leeg Wembley. Dat heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt."

Oranje ClubCard

Wil jij ook een keer naar een uitwedstrijd? Vraag dan nu een Oranje ClubCard aan en houd de website en social media in de gaten voor informatie over de kaartverkoop!

Oranje ClubCard Oranje ClubCard Bestel hier je Oranje ClubCard. Zoover Zoover Reispartner Zoover biedt naar elke uitwedstrijd een reisarrangement aan.