Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Volkswagen

Volkswagen is vanaf 2021 samen met zustermerk Volkswagen Bedrijfswagens de duurzame mobiliteitspartner van de Nederlandse voetbalbond en tevens officieel Supporter van de Oranje-fans. Volkswagen en de KNVB streven beide naar een CO2-neutrale toekomst en bundelen de krachten om onder andere het vervoer van sporters en supporters rondom voetbalwedstrijden milieuvriendelijker in te vullen.

Volkswagen en de KNVB werkten al eerder - van 2014 tot 2017 - nauw samen, en hebben nu opnieuw de gelederen gesloten voor een partnership van drie jaar met een optie op nog een extra jaar. Als onderdeel van de samenwerking gaat de KNVB zijn wagenpark verduurzamen met elektrisch aangedreven, geheel emissievrije Volkswagens. KNVB-medewerkers die in een bedrijfsauto rijden stappen de komende jaren over naar de 100% elektrische Volkswagen ID.3. Alleen al hierdoor worden jaarlijks 1,2 miljoen kilometers elektrisch afgelegd in plaats van met een benzine- of dieselmotor.

KNVB-medewerkers die in een bedrijfsauto rijden stappen de komende jaren over naar de 100% elektrische Volkwagen ID.3.

CO2-uitstoot verminderen met GO

Daarnaast gaan beide partijen het initiatief GO gezamenlijk verder invullen met mobiliteitsoplossingen die de CO2-uitstoot rondom voetbalwedstrijden moeten verminderen. Jaarlijks leggen spelers, supporters en familieleden van KNVB-clubs in Nederland ruim 566 miljoen reiskilometers af naar wedstrijden, waarvan liefst 238 miljoen autokilometers. Het stimuleren van samen (elektrisch) rijden door voetballers en voetballiefhebbers naar de uitwedstrijden in het amateurvoetbal is één van de speerpunten van dit initiatief. 

GO GO Volkswagen en de KNVB gaan samen de CO2 uitstoot rondom voetbalwedstrijden verminderen.

Supporter van de Oranje-fans

Met de nieuwe samenwerking wordt Volkswagen ook officieel Supporter van de Oranje-fans. Dat houdt in dat het merk rondom wedstrijden van het Nederlands Elftal en de OranjeLeeuwinnen activiteiten voor de Oranje-fans gaat verzorgen. Als onderdeel van de nieuwe samenwerking is Volkswagen als Supporter nauw verbonden aan grote internationale voetbal-events.