April 2017: Onder 19 naar EK, Oranje op je rug

KNVB Media
KNVB Media
23 december 2017, 12:00

Vrouwen onder 19 viert de plaatsing voor het Europees kampioenschap. - Foto: KNVB Media

Nog een paar dagen en 2017 ligt achter ons. Een memorabel jaar, denk alleen maar aan de historische Europese titel van de OranjeLeeuwinnen. Maar wat gebeurde er nog meer? We blikken tot en met 31 december terug. Vandaag: april.

1 april: Speelsters onder 17 plaatst zich voor het EK

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft zich voor de tweede keer in de geschiedenis geplaatst voor het Europees kampioenschap. In de beslissende interland van de Eliteronde werd zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van Oostenrijk. De ploeg bleef Slovenië en Zwitserland daarmee voor. “Dit is heel erg gaaf. Een droom die uitkomt”, aldus aanvoerder Marisa Olislagers.

Speelsters onder 17 naar het EK!Voor de tweede keer in de geschiedenis plaatste Onder 17 zich voor de eindronde!

7 april: OranjeLeeuwinnen delven het onderspit tegen Frankrijk

Het oefenduel precies honderd dagen voor aanvang van het EK, in de Galgenwaard tegen Frankrijk, hebben de OranjeLeeuwinnen verloren. De 10.383 toeschouwers, een record voor een vriendschappelijk duel van de Oranjevrouwen, zagen hoe de Fransen wonnen; 1-2.

 
 

Samenvatting OranjeLeeuwinnen - Frankrijk.

11 april: EK-kwalificatie loopt uit op deceptie voor zaalvoetballers

Het Europees kampioenschap zaalvoetbal zal volgend jaar plaatsvinden zonder Nederlandse inbreng. De wedstrijd tegen Wit-Rusland, die gewonnen moest worden om uitzicht te houden op plaatsing voor de eindronde in Slovenië, leverde dinsdag niet meer op dan een 3-3 gelijkspel.

Geen EK voor zaalvoetballersTegen Wit-Rusland verspelen de zaalvoetballers hun laatste kansen.

12 april: Vrouwen onder 19 plaatst zich voor EK-eindronde

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het Europees kampioenschap. Frankrijk werd in Putten op 0-0 gehouden en daarmee bleef Nederland de opponent in de Eliteronde op doelsaldo voor.

Vrouwen onder 19 van de partij op EKEen puntje tegen Frankrijk is genoeg voor deelname aan de eindronde!

14 april: Oranje op de rug en het Wilhelmus als ringtone

Je zou hem de Georgische versie van Johan Vlemmix kunnen noemen. Al gaat de liefde voor alles wat met Nederland en het Nederlands elftal te maken heeft, bij Aram Arutinyan zo mogelijk nóg verder. Een bizar verhaal over misschien wel de grootste Oranje-supporter die er is.

Aram ArutinyanMisschien wel de grootste Oranje-supporter die er is?

19 april: Max Raeven nieuwe bondscoach CP-team

Max Raeven is de nieuwe bondscoach van het Nederlands CP-team. Hij is de opvolger van Marcel Geestman, die het CP-team acht jaar onder zijn hoede had. Raeven (40) is momenteel docent aan de KNVB Academie.

Max RaevenDe 40-jarige Raeven volgt Marcel Geestman op als bondscoach van het CP-team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven