Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Max Raeven nieuwe bondscoach CP-team

KNVB Media
KNVB Media
19 april 2017, 14:15

Max Raeven leidt woensdag voor de eerste keer de training van het CP-team. - Foto: KNVB Media

Max Raeven is de nieuwe bondscoach van het Nederlands CP-team. Hij is de opvolger van Marcel Geestman, die het CP-team acht jaar onder zijn hoede had. Raeven (40) is momenteel docent aan de KNVB Academie.

"Het is een prachtige kans om met het CP-team aan de slag te gaan, ik denk dat er veel potentie in Oranje zit", zegt Raeven. "Mijn voorganger Marcel Geestman heeft heel goed werk gedaan. Het is mijn ambitie om nu ook die laatste stap te zetten en aansluiting te vinden bij de wereldtop. Dat zal beslist niet makkelijk worden, natuurlijk ook omdat het CP-voetbal van de Paralympische kalender is gehaald. Dat heeft nogal wat gevolgen voor de mogelijkheden die we als team hebben, ook financieel. Maar verbeteren moet altijd het streven zijn."

Raeven gaat aan de slag met een volledig nieuwe staf. "We gaan proberen het maximale uit de groep te halen, met alle middelen die we hebben. Ik ben erg benieuwd waar de spelers nu staan en heb vooral veel zin om te beginnen."

Kennismaking

We gaan proberen het maximale uit de groep te halen, met alle middelen die we hebben

Het seizoen van het CP-team start woensdag. De selectie komt bijeen op de KNVB Campus voor een eerste kennismaking met de nieuwe bondscoach en een training. De ploeg richt de pijlen allereerst op het World Championship in Argentinië. Volgend jaar staat het EK op het programma.

Oud-bondscoach Marcel Geestman zwaaide vorig jaar af, na de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Onder zijn leiding werd Oranje vierde op de Paralympics. Ook op het WK, een jaar eerder, legde Nederland beslag op de vierde plaats. Geestman blijft bij de KNVB betrokken als projectleider Passend Voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen