Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oktober 2017: Martens en Wiegman de besten, Leeuwinnen naar koning

KNVB Media
KNVB Media
29 december 2017, 12:00

Bondscoach Sarina Wiegman en aanvaller Lieke Martens vielen allebei in de prijzen bij het 'The Best'-gala van de FIFA. - Foto: KNVB Media

Nog een paar dagen en 2017 ligt achter ons. Een memorabel jaar, denk alleen maar aan de historische Europese titel van de OranjeLeeuwinnen. Maar wat gebeurde er nog meer? We blikken tot en met 31 december terug. Vandaag: oktober.

4 oktober: Onder 17 plaatst zich met flinke uithaal voor eliteronde

Speelsters onder 17 heeft in het tweede pouleduel van het EK-kwalificatietoernooi flink uitgehaald. Estland werd op eigen grond met maar liefst 9-0 teruggewezen. Eerder versloeg Onder 17 Turkije al met 3-0. Door de twee overwinningen is het team nu al zeker van een plek op de Eliteronde, de laatste kwalificatieronde voor het EK.

Onder 17 plaatst zich met flinke uithaal voor Eliteronde Onder 17 plaatst zich met flinke uithaal voor Eliteronde Lees het artikel.

6 oktober: Jong Oranje kent geen problemen met Letland

Jong Oranje heeft de eerste overwinning in de EK-kwalificatie binnen. De ploeg van KNVB-coach Art Langeler had vrijdag op de Vijverberg niets te duchten van Letland: 3-0. Oussama Idrissi, Steven Bergwijn en Bart Ramselaar zorgden voor de doelpunten.

Highlights Jong Oranje - Jong Letland.

10 oktober: Goudhaantje Kadioglu bezorgt Onder 19 groepswinst

Matige wedstrijd, krankzinnige slotfase, toch nog een punt én groepswinnaar. Vooral dankzij de impulsen van invaller Ferdi Kadioglu sleepte Oranje onder 19 dinsdag tegen Slovenië in het slotduel van het EK-kwalificatietoernooi een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Daarmee verzekerden de Oranjetalenten zich van een verlengd verblijf op het Europese podium.

Goudhaantje Kadioglu bezorgt Onder 19 groepswinst Goudhaantje Kadioglu bezorgt Onder 19 groepswinst Lees het artikel.

21 oktober: Unieke clinic van Ruud Gullit

Trainen als een prof, vragen stellen tijdens de persconferentie. Een aantal Jonge Leeuwen heeft vrijdag een inkijkje gekregen in het leven van internationals.

Jonge Leeuwen krijgen unieke clinic van Ruud Gullit.

23 oktober: Lieke Martens en Sarina Wiegman besten van de wereld

Lieke Martens en Sarina Wiegman zijn maandagavond in Londen gekozen tot respectievelijk Wereldvoetbalster en Beste vrouwencoach van het Jaar. Martens en Wiegman werden onderscheiden tijdens de uitreiking van de FIFA 'The Best'-awards. Het is bij beide prijzen voor het eerst dat een Nederlandse deze wint.

Lieke Martens en Sarina Wiegman besten van de wereld Lieke Martens en Sarina Wiegman besten van de wereld Lees het artikel.

24 oktober: OranjeLeeuwinnen beginnen WK-kwalificatie met overwinning

De Oranjevrouwen hebben de eerste WK-kwalificatiewedstrijd, in een uitverkocht FC Groningen Stadion tegen Noorwegen, met 1-0 gewonnen. Oranje was de gehele wedstrijd de betere, maar maakte de winnende treffer pas in blessuretijd: 1-0.

Highlights Nederland - Noorwegen.

25 oktober: Vrouwen onder 19 met 32 doelpunten naar Eliteronde

Vrouwen onder 19 jaar is bij de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi met drie overwinningen en 32 gemaakte doelpunten zeer overtuigend poulewinnaar geworden. Dinsdag was Ierland in Assen met 8-1 de derde en laatste prooi voor Oranje.

Vrouwen onder 19 met 32 doelpunten naar Eliteronde Vrouwen onder 19 met 32 doelpunten naar Eliteronde Lees het artikel.

25 oktober: EK-selectie OranjeLeeuwinnen geridderd

Bij een ontvangst op het Catshuis, door minister-president Mark Rutte en demissionair minister van sport Edith Schippers, is de EK-selectie van de OranjeLeeuwinnen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

EK-selectie OranjeLeeuwinnen geridderd EK-selectie OranjeLeeuwinnen geridderd Lees het artikel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen