Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Lieke Martens en Sarina Wiegman besten van de wereld

KNVB Media
KNVB Media
23 oktober 2017, 21:45

Bondscoach Sarina Wiegman en aanvaller Lieke Martens vielen allebei in de prijzen bij het 'The Best'-gala van de FIFA. - Foto: KNVB Media

Lieke Martens en Sarina Wiegman zijn maandagavond in Londen gekozen tot respectievelijk Wereldvoetbalster en Beste vrouwencoach van het Jaar. Martens en Wiegman werden onderscheiden tijdens de uitreiking van de FIFA 'The Best'-awards. Het is bij beide prijzen voor het eerst dat een Nederlandse deze wint.

Voor het Nederlandse vrouwenteam is het een jaar om nooit te vergeten. Eerder dit jaar verbaasden de OranjeLeeuwinnen iedereen door in eigen land Europees kampioen te worden. Nadat Martens al tot beste speelster van het toernooi werd uitgeroepen, werd ze daarna ook geëerd als Europees voetbalster van het Jaar.

In de strijd om de FIFA Awards troefde de Limburgse speelster van FC Barcelona haar twee rivalen af: de Amerikaanse vedette Carli Lloyd, die vorig jaar de prijs won, en de pas 18-jarige aanvaller Deyna Castellanos uit Venezuela.

Lieke Martens en Sarina Wiegman poseren met de FIFA Award en Marco van Basten.

Wiegman beste coach

Wiegman, sinds begin dit jaar bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, slaagde erin om in korte tijd de ploeg klaar te stomen voor het EK en er een winnend collectief van te smeden.

In haar strijd om de FIFA Awards had ze concurrentie van de Deense bondscoach Nils Nielsen (die met zijn team in de finale van de Nederlandse vrouwen verloor) en de Fransman Gérard Precheur, die met Olympique Lyonnais de Champions League won.

Afwezig

Martens en Wiegman volgden de prijsuitreiking op tv vanuit het spelershotel in Groningen, vanwege de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Noorwegen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen