CP-team

CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese).

In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad. Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden behoren eveneens tot de doelgroep. Dit zijn de zogenoemde spelers met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact op met bondscoach Max Raeven.

Max Raeven

Coach CP-team

Heb je interesse of wil je meer weten over het CP-team, neem dan contact op met KNVB-coach Max Raeven.

Social media

TwitterVolg het CP-team op Twitter.FacebookVolg het CP-team op Facebook.InstagramVolg het CP-team op Instagram.

Teams

Het CP-voetbal in Nederland heeft vier vertegenwoordigende teams. Het A-team neemt ieder vier jaar deel aan het EK en het WK.  Naast het A-team zijn drie nationale jeugdselectie teams: Onder 19, Onder 17 en Onder 15.

Op de Paralympische Spelen van 2016 in Brazilië werd nog CP-voetbal gespeeld. Helaas staat de sport niet meer op het programma van Tokyo2020. De internationale federatie doet haar best om CP-voetbal weer op de agenda van het International Paralympic Committee te krijgen.

Terug naar boven