Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 23 sluit Nordic Tournament met nederlaag af

Francis Grondhuis
KNVB Media
1 juni 2019, 19:15

Het basiselftal van Vrouwen onder 23 voor aanvang van het duel met Engeland. - Foto: KNVB Media

Met een fikse nederlaag heeft Vrouwen onder 23 haar eerste deelname aan het Nordic Tournament afgesloten. In het Zweedse Kolvsvik ging het gloednieuwe KNVB-team met 4-1 onderuit tegen Engeland. Katja Snoeijs maakte in de tweede helft de enige treffer voor Nederland.

Katja Snoeijs maakte tegen Engeland de enige treffer namens Onder 23.

Kijkend naar kille cijfers, dan lijkt het alsof Onder 23 een pak slaag kreeg van de Engelsen en niets had in te brengen. Het tegendeel was waar, oordeelde interim-coach Jessica Torny. "We hebben de beste wedstrijd van de week gespeeld. Qua positiespel viel er echt een stijgende lijn te ontdekken en daar ben ik heel tevreden over. Alleen krijgen we vier onnodige goals tegen."

Doelpunten die vooral voortkwamen uit dwalingen en onoplettendheden aan Nederlandse zijde. Niet alert genoeg bij een vrije trap, een misverstand tussen keeper en verdediger, verzuimen de voorzet eruit te halen en vervolgens de rebound die door de keeper pal in de voeten van een Engelse aanvaller wordt geslagen. Het schutterde te vaak in de defensieve stellingen. 

Gebrek aan ritme

"En dat heeft alles te maken met ritme", analyseerde Torny. "Het mag niet voorkomen, maar het is wel het verschil tussen een Engels Onder 23-team dat al jaren bestaat en ons Onder 23 dat hier in Zweden debuteerde. Desondanks heb ik echt genoten van onze manier van spelen, met een hoog tempo. We waren zeker niet de mindere van Engeland. Ook in de duels niet. Het verschil was: zij anticipeerden, wij reageerden. Maar zo raar is dat niet. Met twee trainingen en drie wedstrijden kun je immers niet alle benodigde patronen inslijpen."

Onder 23 opende het Nordic Tournament met een verdiende 1-0 zege op het organiserende Zweden en ging daarna nipt onderuit tegen Noorwegen (0-1). Met het duel met Engeland nog vers in het geheugen concludeert Torny dat het samenstellen van een Onder 23-team de juiste keuze was.

In de kijker spelen

Het is een super goede stap geweest om met dit team te starten. Er zit enorm veel potentie in deze meiden.

"Het is een super goede stap geweest om met dit team te starten. Er zit enorm veel potentie in deze meiden en met deze groep slaan we een brug richting het Nederlands vrouwenelftal. Bovendien: waar het voorheen voor sommigen na Onder 19 klaar was, hebben ze nu een extra kans gekregen om zich internationaal in de kijker te spelen."

Na de zomer gaat Onder 23 verder, met Stefan Hoogsteder als coach. Hij treedt per 1 augustus in dienst van de KNVB. "Ik draag het stokje met een goed gevoel over aan Stefan. We hebben in deze eerste fase iets neer kunnen zetten qua structuur en voetbal en het is nu aan hem om het door te ontwikkelen." Zelf start Torny om 18 juni de voorbereiding van Vrouwen onder 19 dat in juli in Schotland een gooi doet naar de Europese titel.

Statistieken

Wedstrijd
Engeland - Nederland 4-1 (2-0).

Scoreverloop
21. Megan Finnigan 1-0; 45. Connie Scofield 2-0; 55. Jess Carter 3-0; 56. Katja Snoeijs 3-1; 90+5 Rinsola Babajide 4-1.

Opstelling Nederland
Vreugdenhil, Van der Linden, Dijkstra, Bross, Van Deursen (57. Jansen), Sabayo (57. Kalma), Altelaar, Hoekstra (74. Admiraal), Van Dooren, Snoeijs (57. Van Schoonhoven), Bennink (57. Noordam).

Nederland-Noorwegen Nederland-Noorwegen Lees het verslag van het duel Nederland-Noorwegen (0-1) op het Nordic Tournament.

Nederland-Zweden Nederland-Zweden Lees het verslag van het duel Nederland-Zweden (1-0) op het Nordic Tournament.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen