Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nipte nederlaag voor Vrouwen onder 23

Remco van Dam
KNVB Media
31 mei 2019, 14:45

De basis elf voor het duel met Noorwegen. - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 23 heeft donderdagavond zijn tweede wedstrijd op het Nordic Tournament nipt verloren van Noorwegen. Een doelpunt van Kristine Leine in de 72e minuut deed de ploeg van coach Jessica Torny de das om.

Gezien het wedstrijdbeeld was die uitslag terecht, oordeelde Torny, die met tien andere speelsters startte ten opzichte van de openingswedstrijd tegen Zweden. "Iedereen moet minuten maken en de kans kriigen zich te laten zien. Het is eigenlijk een soort snuffelstage."

Lorsheyd pakt penalty

Lorsheyd voorkwam met een fantastische reactie de 1-0

Noorwegen begon sterk aan de wedstrijd en zette Nederland het eerste kwartier flink onder druk. Oranje had veel problemen met de lopende mensen op het Noorse middenveld en keeper Barbara Lorsheyd zag dan ook meerdere Noorse speelsters in kansrijke positie voor haar opduiken. De eerste al in de tweede minuut, nadat de Finse arbiter oordeelde dat er een overtreding in de zestien was gemaakt en de bal op de stip ging.

Lorsheyd voorkwam met een fantastische reactie de 1-0 en moest even later alweer handelend optreden. Een schot leek in de verre hoek te belanden, maar werd door de keeper met haar vingertoppen tot hoekschop verwerkt. Ook Nederland kreeg vervolgens enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet.

Kolvsvik, waar het duel tegen Noorwegen werd gespeeld.

Geen strafschop

Daar waar Oranje in het eerste bedrijf nog wel wat mogelijkheden creëerde, was daar na rust geen sprake meer van. De eerste dertig minuten speelden zich zelfs volledig op de Nederlandse helft af. Het leidde - gelukkig - slechts tot één Noorse treffer, van Kristine Leine in de 72e minuut. Torny schoof vervolgens Lucie Akkerman door naar het middenveld. Die ingreep had effect, want Noorwegen liet zich door het opportunistische spel van Oranje in het laatste kwartier terugdringen.

Tot doelpunten leidde het niet, al had de Finse arbiter best mogen fluiten voor een strafschop. Torny: "Als je de bal in de eerste helft voor zo'n overtreding op de stip legt, moet je hem in de tweede helft ook aan ons geven. Dat was een vergelijkbare overtreding." Al te zwaar tilde de coach er overigens niet aan. "Met dit soort dingen moet je kunnen omgaan, je hebt er toch geen invloed op."

Details bepalend

De laatste wedstrijd van het vierlandentoernooi staat gepland voor zaterdag. Dan treedt Nederland, opnieuw in Sunne, om 17.00 uur aan tegen Engeland. "Dan zullen we echt beter voor de dag moeten komen", oordeelde Torny, "Ik denk dat we qua voetbal gelijkwaardig zijn aan de Engelsen en je ziet dat dit soort wedstrijden dan vaak op details worden beslist."

De oprichting van dit team is belangrijk en ik denk dat er iets heel moois kan ontstaan.

De coach is overigens zeer te spreken over het nieuwe Onder 23 team. "De oprichting van dit team is belangrijk en ik denk dat er iets heel moois kan ontstaan. Je kunt ook merken dat de speelsters al veel hebben opgepikt in de lijnteams, het niveau ligt hoog." Datzelfde kan overigens niet gezegd worden van de organisatie van het toernooi. "De wedstrijdvelden zijn redelijk, maar de rest van de entourage is matig. Jammer, dat had van een hoger niveau mogen zijn."

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk hier de wedstrijdkarakteristieken van Noorwegen-Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen