Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ella Peddemors: 'Strijdlust typeerde ons op dit EK'

Francis Grondhuis
KNVB Media
17 mei 2019, 17:15

Ella Peddemors in de finale tegen Duitsland in duel met Jule Brand. - Foto: UEFA

Tranen op het veld, treurnis in de kleedkamer, een doodstille rit met de bus en bij aankomst in het hotel een klaterend applaus van de in Bulgarije aanwezige ouders en familieleden. De emoties gierden in het rond bij het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar, zo vlak na de verloren EK-finale tegen Duitsland.

Na een 1-1 eindstand moest Oranje zich na het nemen van penalty's gewonnen geven. En die klap kwam hard aan bij de jonge Oranjetalenten. "Het is zo zuur om op die manier naast de titel te grijpen", reageerde Ella Peddemors. "Iedereen is verdrietig en we moeten het nu nog laten bezinken. Aan de andere kant weten we ook dat we met trots kunnen terugkijken op dit toernooi, want we hebben met z'n allen wel de finale gehaald."

Winst op Spanje

Samen ervoor gaan en voor elkaar vechten; dat heeft ons hier op het EK het meest getypeerd.

Onder meer door in de halve finale regerend Europees en wereldkampioen Spanje met 3-1 te verslaan. Misschien wel het hoogtepunt dit toernooi voor Onder 17. "Een heel mooie wedstrijd waarin we als team hebben gestreden én drie keer scoorden. Samen ervoor gaan en voor elkaar vechten; dat heeft ons hier op het EK het meest getypeerd", aldus de flankaanvaller uit het Twentse Glanerbrug.

Ook in de finale tegen Duitsland. Door te blijven knokken, bleef Nederland in de wedstrijd. "Voetballend hebben we iets te weinig gebracht, zeker in de tweede helft. Beide ploegen raakten vermoeid, waardoor we niet echt tot mooi voetbal kwamen. Maar ook toen hebben we voor elkaar gestreden. Die strijdlust is tijdens dit EK echt naar voren gekomen en heeft ons zo ver gebracht. We hebben het met z'n allen gedaan."

Ella Peddemors (midden): 'We zijn voor elkaar blijven vechten.'— Foto: UEFA

Plan volgen

In de penaltyserie nam Peddemors de vijfde strafschop voor haar rekening. Haar inzet werd gekeerd door de Duitse keeper, net als de elfmeters van Foederer, Loonen en Brugts. "Ik zal al dat ze iets meer naar mijn hoek ging staan, maar ik besloot toch mijn plan te volgen en voor die hoek te kiezen. Helaas was die bal net te zacht, maar het was ook een goede redding. Net als die drie ballen die Lisan Alkemade pakte. Daardoor bleven we lang in de race. Helaas was het niet genoeg voor de titel", aldus Peddemors die haar laatste wedstrijd in Onder 17 speelde.

Lees ook Lees ook Onder 17 loopt Europese titel mis na penaltydrama

Reactie coach Robert de Pauw Reactie coach Robert de Pauw "Doodzonde, want we kwamen hier alleen voor de EK-titel."

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen