Augustus 2017: OranjeLeeuwinnen Europees kampioen!

KNVB Media
KNVB Media
27 december 2017, 12:00

De OranjeLeeuwinnen schrijven geschiedenis in augustus. Ze worden voor het eerst in de historie Europees kampioen. - Foto: KNVB Media

Nog een paar dagen en 2017 ligt achter ons. Een memorabel jaar, denk alleen maar aan de historische Europese titel van de OranjeLeeuwinnen. Maar wat gebeurde er nog meer? We blikken tot en met 31 december terug. Vandaag: augustus.

3 augustus: OranjeLeeuwinnen in EK-finale!

FI-NA-LE! Niemand had er ooit van durven dromen, maar de OranjeLeeuwinnen hebben het voor elkaar gekregen. Dankzij de 3-0 overwinning op Engeland strijdt Nederland zondag in de finale tegen Denemarken - dat Oostenrijk na strafschoppen de baas bleef - om de Europese titel.

Finale!Nederland wint van Engeland en dringt door tot de eindstrijd van het EK!

6 augustus: Highlights EK-finale Nederland - Denemarken

Wat een finale, wat een prestatie. Op de mooist mogelijke manier werd het Nederlands vrouwenelftal zondag in Enschede Europees kampioen.

 
 

Highlights EK-finale Nederland - Denemarken.

8 augustus: Aftermovie huldiging OranjeLeeuwinnen

Maar liefst 22.000 supporters waren maandag 7 augustus naar Utrecht gekomen om de OranjeLeeuwinnen te eren voor hun Europese titel. Geniet nog een keer na van de huldiging van de OranjeLeeuwinnen op 7 augustus in Utrecht.

 
 

Beleef de huldiging van de OranjeLeeuwinnen nog een keer met de aftermovie!

11 augustus: Vrouwen onder 19 schrijft historie met kwalificatie voor WK

Met het bereiken van de halve finale op het EK in Noord-Ierland, na een 2-0 overwinning op Engeland, heeft Vrouwen onder 19 zich ook voor het eerst in de historie gekwalificeerd voor het WK.

Ook Vrouwen onder 19 schrijft historieVoor het eerst plaatsten de vrouwen zich voor het WK!

24 augustus: Lieke Martens Europees voetbalster van het Jaar

Lieke Martens is gekozen tot Europees voetbalster van het Jaar. De Oranje-international kreeg donderdag in Monaco de prijs uit handen van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. Het is voor het eerst dat een Nederlandse voetbalster de UEFA award wint.

Europees voetbalster van het jaarNa een spetterend EK krijgt Lieke Martens een prestigieuze individuele prijs.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven