Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 19 schrijft historie met kwalificatie WK

KNVB Media
KNVB Media
11 augustus 2017, 21:45

Vreugde bij Vrouwen onder 19 na de 2-0 van Joëlle Smits. - Foto: UEFA.com

Met het bereiken van de halve finale op het EK in Noord-Ierland, na een 2-0 overwinning op Engeland, heeft Vrouwen onder 19 zich ook voor het eerst in de historie gekwalificeerd voor het WK.

Drie keer eerder behaalde Vrouwen onder 19 de halve finale op een EK (2010, 2014 en 2016), maar in die jaren stond er geen kwalificatie voor het WK op het spel. Na zeges tegen regerend Europees kampioen Frankrijk (0-2) en Engeland (2-0) is het team van KNVB-coach Jessica Torny al zeker van een plek op het WK Onder 20, volgend jaar augustus in Frankrijk.

Geschiedenis

Vijf dagen na het behalen van de Europese titel door het A-team wordt er daarmee opnieuw geschiedenis geschreven. Vrouwen onder 19 is het eerste Nederlandse vrouwenjeugdteam dat zich weet te kwalificeren voor een WK. Naast Nederland zijn op dit moment alleen Nieuw-Zeeland (kampioen van Oceanië), Frankrijk (gastland) en Duitsland (winnaar groep A op het EK) zeker van deelname aan het WK.

Vrouwen onder 19 voorafgaand aan de wedstrijd tegen Engeland.

Vrouwen onder 19 is na twee overwinningen zeker van de groepswinst in groep B. Na de laatste poulewedstrijd, aanstaande maandag om 16.00 uur tegen Italië, wacht donderdag in Belfast de halve finale tegen de nummer twee van groep A: Spanje, Schotland of Noord-Ierland.

Finale

Eén keer eerder wist Vrouwen onder 19 de finale van het EK te behalen. Destijds, in 2014, werd het EK ook direct gewonnen. Onder anderen de huidige A-internationals Dominique Janssen, Jill Roord, Vivianne Miedema, Lineth Beerensteyn en Sisca Folkertsma maakten onderdeel uit van die lichting.

Statistieken Statistieken De opstelling en wedstrijdstatistieken van Nederland-Engeland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen