Juli 2017: Oranje-taxi en groot Oranje-feest

KNVB Media
KNVB Media
26 december 2017, 12:00

De openingswedstrijd van het EK voor vrouwen wordt afgewerkt in een uitverkocht Stadion Galgenwaard. - Foto: KNVB Media

Nog een paar dagen en 2017 ligt achter ons. Een memorabel jaar, denk alleen maar aan de historische Europese titel van de OranjeLeeuwinnen. Maar wat gebeurde er nog meer? We blikken tot en met 31 december terug. Vandaag: juli.

7 juli: Onze Leeuwinnen, deel 1: Lieke Martens

In aanloop naar het EK Vrouwen, dat 16 juli begint, presenteert OnsOranje een aantal belangrijke speelsters in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. In deel 1: Lieke Martens.

Lieke MartensEen van de smaakmakers op het EK in eigen land.

9 juli: Oranje 19 stunt met plaats halve finale

Halve finale! Het Nederlands elftal onder negentien jaar verbaast op het Europees kampioenschap in Georgië vriend en vijand met een plek bij de laatste vier. Het 1-1 gelijkspel tegen Bulgarije was zondag voldoende voor de oudste nationale jeugdploeg om de halve finale te bereiken. Portugal is woensdag de volgende tegenstander.

Halve finale!Onder 19 verrast met een plek bij de laatste vier.

14 juli: De Oranje-taxi met Kika van Es

De Oranjetaxi geeft de speelsters van de OranjeLeeuwinnen regelmatig een lift van het hotel naar het trainingsveld. Onderweg vertellen ze over hun voorbereiding op Ons EK. In aflevering 1: Kika van Es.

 
 

De Oranje-taxi met Kika van Es. 

16 juli: Geweldige EK start Oranjevrouwen in kolkende Galgenwaard

De Oranjevrouwen zijn op een geweldige manier aan het EK in eigen land begonnen. In de openingswedstrijd versloeg de equipe van bondscoach Sarina Wiegman, onder toeziend oog van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, topland Noorwegen in een kolkende Galgenwaard met 1-0 door een goal van Shanice van de Sanden.

 
 

Samenvatting Nederland - Noorwegen.

Geweldige EK-start Oranje in kolkende GalgenwaardDe OranjeLeeuwinnen konden zich geen betere start wensen!

29 juli: OranjeLeeuwinnen naar de halve finale

Het grote Oranje-feest in Nederland houdt nog zeker enkele dagen aan. De verantwoordelijken – de OranjeLeeuwinnen – bereikten zaterdagavond de halve finale van het Europees kampioenschap in eigen land. Het vierde slachtoffer van het toernooi, het sterke Zweden, werd met 2-0 verslagen.

OranjeLeeuwinnen naar de halve finale!Aan de succesreeks van de OranjeLeeuwinnen op het EK komt geen einde!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven