Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK 2013 Eindronde

Eindronde — 5 juni 2013 tot 18 juni 2013

EK 2013 Eindronde

Jong Oranje kwam tijdens het EK in Israël in actie in Petach Tikwa en Jeruzalem. Bekijk hieronder de stadionbeschrijvingen.

HaMoshavastadion, Petach Tikwa

Het HaMoshavastadion in Petach Tikwa is het stadion van de Israëlische clubs Maccabi Petach Tikwa en Hapoel Petach Tikwa. Tijdens het EK in 2013 speelde Jong Oranje er drie duels. Het stadion, dat stamt uit 2011, is nog volop in ontwikkeling. Tijdens het EK was de capaciteit 11.500. Uiteindelijk hopen de clubs in Petach Tikwa dit uit te kunnen breiden tot 20.000.

Jong Oranje heeft gemengde gevoelens aan het stadion overgehouden. Tijdens het openingsduel op het EK klopte de ploeg knap Duitsland met 3-2. Dit goede resultaat legde de basis voor het overleven van de sterke poule met naast Duitsland ook Spanje en Rusland.

Het stadion in Petach Tikwa, met het kenmerkende gebouw aan één kant.

Omdat Jong Oranje tussendoor ook Rusland met maar liefst 5-1 had verslagen, was de ploeg voor het laatste groepsduel tegen Spanje al geplaatst. Coach Cor Pot gaf daarom veel basisspelers rust. Spanje speelde wel met zijn sterkste team en won in Petach Tikwa met 3-0.

Ook de uitschakeling beleefde Jong Oranje in het HaMoshavastadion. Italië was in de halve finale met 1-0 te sterk. Fabio Borini maakte de enige treffer van het duel.

Teddystadion, Jeruzalem

Het Teddystadion in Jeruzalem was het hoofdstadion tijdens het jeugd EK in 2013 in Israël. Naast twee groepsduels werd ook de finale in het stadion gespeeld.

Ola John in actie tegen Rusland.

Het stadion van Beitar Jeruzalem en Hapoel Jeruzalem bestaat sinds 1991. Burgemeester Teddy Kollek had zich sterk gemaakt voor de komst van het stadion en werd vervolgens naamgever. Voor het jeugd EK onderging het stadion een flinke verbouwing. De capaciteit werd uitgebreid van 21.000 naar 33.500. Uiteindelijk hopen de clubs in Jeruzalem dat het stadion in de toekomst plaats biedt aan 50.000 mensen.

Jong Oranje speelde in het stadion het groepsduel tegen Rusland. De ploeg van Cor Pot won met maar liefst 5-1.