Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OS 2020 Eindronde

Eindronde — 21 juli 2021 tot 8 augustus 2021

OS 2020 Eindronde

Voor het eerst in de geschiedenis doen de OranjeLeeuwinnen mee aan de Olympische Spelen. In Japan zal het team van bondscoach Sarina Wiegman alles in het werk stellen om met een prijs huiswaarts te keren. De route naar Olympisch goud loopt via de speelsteden Kashima, Yokohama, Tokio, Miyagi, Saitama en Sapporo. Het Olympisch vrouwentoernooi begint op woensdag 21 juli. Vrijdag 6 augustus wordt de finale gespeeld.


Ibaraki Kashima Stadium, Kashima

De thuishaven van de Kashima Antlers. Het stadion werd in mei 1993 geopend en biedt plaats aan 40.728 toeschouwers. Kashima was één van de speelsteden van het wereldkampioenschap in Japan en Zuid-Korea in 2002. Onder meer Argentinië, Duitsland en Italië kwamen er in actie.

Tijdens het vrouwentoernooi van de Olympische Spelen worden onder meer een kwartfinale, een halve finale en de strijd om de bronzen medaille in het stadion gespeeld.

 

International Stadium, Yokohama

Heilige grond voor veel Brazilianen. In 2002 schoot Ronaldo de Goddelijke Kanaries hier ten koste van Duitsland naar de vijfde en voorlopig laatste wereldtitel. Tijdens de Olympische Spelen wordt de mannenfinale in het stadion gespeeld.

Buiten de grote toernooien om is Yokohama F Marinos de bespeler van het stadion, dat 70.000 toeschouwers kan herbergen.  Het International Stadium werd op 1 maart 1998 in gebruik genomen en fungeert naast voetbalstadion ook als onderkomen voor atletiekwedstrijden.

De OranjeLeeuwinnen kunnen in Yokohama de laatste stap naar de kwartfinale zetten. De Nederlandse vrouwen spelen dinsdag 27 juli tegen China de laatste groepswedstrijd in het stadion.

 

Miyagi Stadium, Miyagi

Zeg Miyagi en veel mensen denken aan Mister Miyagi uit Karate Kid. In de gelijknamige Japanse stad staat echter ook een voetbalstadion met een capaciteit van 49.000 toeschouwers. Het stadion beschikt over een karakteristiek dak in de vorm van een halve maan.

In 1996 werd begonnen met de bouw van Migayi Stadium, dat vier jaar later in gebruik werd genomen. Ook dit stadion was een van de speelsteden tijdens het WK 2002.

Miyagi Stadium vormt voor de Oranjevrouwen het decor voor de eerste twee groepsduels. Woensdag 21 juli spelen het team van Wiegman er tegen Zambia, op zaterdag 24 juli is Brazilië de tegenstander. Daarnaast wordt er een kwartfinale in het stadion afgewerkt.

 

Olympic Stadium, Tokio

Hét stadion waar veel ogen op gericht zullen zijn tijdens de Olympische Spelen. Hier worden de openings- en sluitingsceremonie gehouden. Daarnaast vormt het Olympisch Stadion het decor van verschillende atletiekwedstrijden.

Op de locatie van het stadion werden in 1964 de Olympische Zomerspelen gehouden. Het stadion wat toen werd gebruikt, werd in 2015 afgebroken, waarna er een compleet nieuw stadion verrees. Het bouwwerk is ontworpen door architect Kengo Kuma en kostte ongeveer 1,4 biljoen dollar.

Het stadion biedt plaats aan 68.000 toeschouwers, maar voor de Zomerspelen worden er extra zitplaatsen gecreëerd, waardoor de capaciteit oploopt tot 80.016 personen. Tijdens het vrouwentoernooi worden de groepswedstrijden Zweden – Verenigde Staten en Australië – Nieuw-Zeeland én de finale in het stadion gespeeld.

 

Saitama Stadium, Saitama

Een van de grootste stadion van Azië die puur voor voetbal worden gebruikt. De thuishaven van de Urawa Red Diamonds biedt plaats aan 63.700 fans. Ook dit stadion werd gebouwd in aanloop naar het WK in 2002. Sinds 1 oktober 2001 is het geopend.

Het stadion ligt onder de rook van Tokio. Met de trein duurt het slechts dertig minuten om er te komen. Tijdens het vrouwentoernooi wordt er onder meer een kwartfinale in het stadion gespeeld.

 

Sapporo Dome, Sapporo

Ook Sapporo beschikt over een rijk olympisch verleden. De stad was in 1972 de thuishaven van de winterspelen. De Sapporo Dome is een futuristisch ogend stadion. Het is geheel overdekt en beschikt, net als het Gelredome, over een verschuifbare grasmat. 

De Sapporo Dome werd geopend op 3 juni 2001 en deed dienst als een van de speellocaties van het WK 2002. Het stadion, thuishaven van Consadole Sapporo, biedt plaats aan 41.484 toeschouwers.