Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK 2022 - Eindronde

Eindronde — 6 juli 2022 tot 31 juli 2022

EK 2022 - Eindronde

De OranjeLeeuwinnen speelden hun groepswedstrijden in Sheffield en Wigan & Leigh. Voor de kwartfinale zullen zij afreizen naar Rotherham. In het New York Stadium is Frankrijk de tegenstander.

Bezoekersinformatie Bezoekersinformatie Klik hier.

Rotherham – New York Stadium

Rotherham ligt centraal in Groot-Brittannië, ten noordoosten van Sheffield in het graafschap South Yorkshire. In deze stad zag David Seaman het eerste licht. Deze voormalig keeper van onder andere Arsenal stond 75 interlands onder de lat bij de Engelsen. Howard Webb is ook geboren in de stad. De voormalig scheidsrechter leidde onder andere de WK-finale in 2010 tussen Nederland en Spanje. Hierin gaf hij maar liefst veertien gele kaarten.

Rotherham United speelt sinds 2012 zijn thuiswedstrijden in het New York Stadium, dat plaatsbiedt aan 12.021 toeschouwers. De club draait bovenin mee in League One nadat het vorig seizoen degradeerde uit het Championship.

De Engelse bond FA maakt graag gebruik van het New York Stadium. Zo speelde het vrouwenteam in 2016 een EK-kwalificatieduel in Rotherham tegen België. Ook maken diverse Engelse nationale jeugdteams voor hun interlands gebruik van het stadion.

In Rotherham staan drie duels in groep D op het programma. Wanneer Nederland als tweede eindigt in de poule speelt de ploeg hier zijn kwartfinale tegen de winnaar van groep D.

Milton Keys – Stadium NK

Wanneer de OranjeLeeuwinnen als tweede eindigen in de groep en de kwartfinale overleven, speelt de ploeg zijn halve finale in het Stadium NK in Milton Keys. Dit stadion van de Milton Keyes Dons (mannen en vrouwen) biedt plaats aan 30.500 toeschouwers. Het is één van de vijf Engelse stadions met een viersterrenstatus van de UEFA.

Het Stadium NK heeft een hoog dak waardoor er veel zonlicht op het veld komt bij wedstrijden overdag. Ook heeft het een open promenade tussen de eerste en tweede ring van waaruit je een goed zicht hebt op het veld. Naast voetbal is het stadion ook gastheer van onder andere rugbyduels en komen er regelmatig grote bands optreden, zoals in het verleden Take That, Rammstein en The Rolling Stones.

Engeland Onder 21 speelde in dit stadion twee officiële interlands. Ook maakte het deel uit van het bid van de FA voor het WK in 2018. De FIFA gaf dit toernooi echter aan Rusland. Ook in het vrouwenvoetbal heeft dit stadion een verleden. Zo won in 2014 Arsenal de FA Cup-finale met 2-0 van Everton.

Londen – Wembley Stadium

Wembley is één van de meest legendarische stadions ter wereld. Het is de thuishaven van het nationale mannenteam en biedt plaats aan maar liefst 90.000 toeschouwers. Tijdens WEURO 2022 staat de finale gepland in dit stadion.

De lijst met historische duels in dit stadion is oneindig lang. Zo werd Wembley al gebruikt tijdens het WK 1966, onder andere voor de befaamde finale Engeland - West-Duitsland (4-2) met het twijfelachtige doelpunt van Geoff Hurst, die wel of niet over de lijn was. Nog altijd staat er voor het stadion een standbeeld van Bobby Moore, de aanvoerder van het Engelse team in 1966.

Ook stonden er zes wedstrijden op het programma tijdens EURO 1996, waaronder de finale. Wembley werd ook gebruikt tijdens EURO 2020, onder andere voor de finale tussen Italië en Engeland.

Meerdere Europese clubfinales werden gespeeld op Wembley, waaronder de finale van de Europa Cup I tussen Ajax en Panathinaikos in 1971. Het stadion is tevens jaarlijks de gastheer van de finale van de League Cup en de FA Cup.

Tussen 2000 tot 2007 werd het stadion verbouwd voor ongeveer 1 miljard euro. Hierdoor heeft het ongeveer 5.000 extra zitplaatsen, meerdere business units en een meer moderne uitstraling. Het is voor elk team nog altijd een grote eer om te spelen in dit historische stadion.