Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK 2020 Kwalificatie

Kwalificatie — 21 maart 2019 tot 19 november 2019

EK 2020 Kwalificatie

Vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA wordt het EK in de zomer van 2020 op een bijzondere manier gehouden, in twaalf verschillende landen, waaronder in Nederland. Als Oranje zich kwalificeert, speelt het minimaal twee en maximaal drie wedstrijden in Amsterdam. 

De speelsteden zijn, naast Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg, waarbij de openingswedstrijd op 12 juni in Rome wordt gespeeld en de halve finales en finale op 12 juli in Londen. 

Kwalificatietoernooi

Het eindtoernooi in 2020 kent 24 deelnemers. Geen van de twaalf organiserende landen kwalificeert zich automatisch voor het eindtoernooi. Dat moet gebeuren via het kwalificatietoernooi, waar in tien groepen met vijf (in het geval van Oranje) of zes deelnemers de nummers één en twee zich plaatsen voor het EK. 

De laatste vier tickets voor EURO 2020 worden verdiend via de EK-kwalificatie play-offs. Mocht Oranje zich niet bij de beste twee van zijn poule weten te scharen, dan krijgt het via de play-offs een herkansing om zich alsnog voor het EK te plaatsen.

EURO 2020 EURO 2020 Wil je meer lezen over het EK? Klik dan hier.