Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WK 2015 Eindronde

Eindronde — 7 juni 2015 tot 5 juli 2015

WK 2015 Eindronde

De OranjeLeeuwinnen kwamen in Canada in drie verschillende stadions in actie. Edmonton, Montreal en Vancouver waren de betreffende speelsteden.

Commonwealth Stadium, Edmonton

Het Commonwealth Stadium is de thuishaven van de Edmonton Eskimos, uitkomend in de Canadian Football League. Tijdens het WK voor vrouwen in 2015 was het stadion onder andere het decors van de troostfinale.

Het stadion in de provincie Alberta werd gebouwd in 1978 en heeft een capaciteit van ongeveer 60.000. De diversiteit is één van de krachten van het complex. Naast diverse sporten is het ook uitermate geschikt voor popconcerten. Zo traden in het verleden onder andere U2, Pink Floyd, David Bowie, The Rolling Stones en The Police op.

De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan het duel tegen Nieuw-Zeeland in Edmonton.

De OranjeLeeuwinnen kwamen tijdens het WK twee keer in actie in Edmonton. Het won er zijn eerste wedstrijd ooit op een WK met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Ook tijdens het tweede groepsduel kwam Nederland in actie in het Commonwealth Stadium. China was daarin met 1-0 te sterk.

Olympic Stadium, Montreal

Het Olympisch Stadion in Montreal is gebouwd in 1976 voor de Olympische Spelen. Momenteel spelen de Montreal Impact en de Montreal Alouettes (honkbal) hun thuiswedstrijden in het stadion.

In Montreal plaatsten de OranjeLeeuwinnen zich voor de achtste finale.

Het stadion biedt plaats aan 66.308 toeschouwers. De 175 meter hoge toren is hét kenmerk van het stadion. Het uitzichtpunt, met kabelbaan bereikbaar, was bedoeld voor de Olympische Spelen, maar was uiteindelijk pas in 1987 klaar.

Voor de OranjeLeeuwinnen heeft het stadion veel historische waarde. Dankzij een knap gelijkspel (1-1) tegen gastland Canada plaatste het zich voor de achtste finale op het WK. Kirsten van de Ven maakte vlak voor tijd de enige Nederlandse treffer.

BC Place Stadium, Vancouver

Het BC Place Stadium is een multifunctioneel sportstadion, geschikt voor onder andere Canadian football en voetbal. Ook was het stadion in Vancouver het decor van de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in 2010. Tijdens het WK voor vrouwen speelden Verenigde Staten en Japan hier de finale.

Het stadion waar de OranjeLeeuwinnen de achtste finale tegen Japan speelde.

Het stadion, gebouwd in 1983, biedt plaats aan 59.841 toeschouwers. De British Columbia Lions (Canadian Football) en de Vancouver Whitecaps (voetbal) zijn de hoofdhuurders van het fraaie complex. De OranjeLeeuwinnen speelden in het BC Place Stadium hun duel in de achtste finale van het WK tegen Japan. De toenmalig Wereldkampioen was daarin met 2-1 te sterk.