Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jeugd mannen onder 19

Jeugd mannen onder 19

In Onder 19 komen de talenten in actie die dicht tegen het eerste elftal van hun club aan zitten of zelfs al hun eerste minuten hebben gemaakt. Het elftal van Bert Konterman strijdt jaarlijks voor een plek op het EK. In de oneven jaren dient dit toernooi tevens als kwalificatie voor het WK.

Het is na Onder 17 de tweede keer dat deze lichting de kans krijgt om een eindtoernooi te spelen. De EK's en WK's zijn de perfecte leerschool voor het grote Oranje. De druk, het trainingskamp en de hoge internationale tegenstand zorgen voor een ervaring die de spelers nooit meer vergeten en meenemen in de rest van hun carrière.

Verandering op komst

In het najaar van 2020 begint de UEFA met een nieuw Nations League-format voor de plaatsing van het EK voor spelers onder 19 jaar. Dit nieuwe format voor EK-kwalificatie wordt vanaf volgend jaar ingevoerd en is voor het EK 2022 in Slowakije. Het jaarlijkse EK-kwalificatiesysteem wordt hiermee vervangen.

Deze Nations League-variant beslaat twee seizoenen. Hierdoor begint de EK-kwalificatie al bij Oranje onder 18 en wordt het EK gespeeld door deze spelers als ze bij Oranje onder 19 zitten.

De selectie van Onder 19 in maart 2019.