Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van de Sanden: 'Ik ga veel moois brengen op de Spelen'

KNVB Media
KNVB Media
15 juni, 19:45

Shanice van de Sanden: 'Er is veel gebeurd de afgelopen anderhalf jaar.' - Foto: KNVB Media

Zeven goals vielen er dinsdag te vieren bij de oefeninterland tussen het Nederlands vrouwenelftal en Noorwegen. Bij de zesde treffer, in de 73e minuut van de schoen van Shanice van de Sanden, kwamen de meeste emoties los. Vooral bij Van de Sanden zelf.

De extraverte aanvaller heeft niet het beste seizoen achter de rug. Ze maakte weinig minuten bij haar club VfL Wolfsburg en raakte ook haar basisplaats in Oranje kwijt. Bovendien speelde er ook het nodige op privégebied. "Er is veel gebeurd de laatste anderhalf jaar. Ik heb mijn vader en schoonvader verloren. Mede daardoor kwam er bij de goal heel veel emotie los", zei Van de Sanden bij SBS9. "Ik heb de afgelopen tijd keihard getraind en het is fijn dat er nu zo uitkomt. Ik ben blij voor mezelf en voor het team dat ik er nu zo voor sta."

Of dat voldoende is om volgende maand ook te kunnen schitteren in Tokio, is nog de vraag. Morgen (woensdag) maakt bondscoach Sarina Wiegman haar Olympische selectie van 18 speelsters (en 4 stand-by) bekend. "Het was een moeilijk jaar waarin ik niet veel heb gespeeld", erkent Van de Sanden. "Maar als je hard blijft werken en er een goede kop op zet, kun je ver komen. Als ik meega, dan ga ik heel veel moois brengen op de Olympische Spelen."

Energie door publiek

Bondscoach Sarina Wiegman keek uiteraard met een tevreden gevoel terug op het oefentreffen in Enschede. "Ik ben tevreden met zowel de uitslag als het spel dat we hebben laten zien. Ook na het inbrengen van de wissels gebeurde er genoeg. Mede dankzij het publiek dat er weer was. Dat bracht echt veel energie, ik kreeg er kippenvel van."

Wiegman liet nog niets doorschemeren over wie ze meeneemt naar Tokio. "We zijn er nu wel uit, maar dat ga ik niet nu op tv vertellen. Eerst krijgen de speelsters dat te horen en dan maken we dat morgen bekend. Daarna hebben we even wat vrije dagen, om vervolgens echt op te starten voor Tokio."

7-0 winst op Noorwegen 7-0 winst op Noorwegen Swingende OranjeLeeuwinnen verslaan Noorwegen met grote cijfers. Hier lees je het verslag.  

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen