Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kaartverkoop UEFA Women’s EURO2022

KNVB Media
KNVB Media
30 september, 16:30

Moedig jij de OranjeLeeuwinnen ook aan tijdens het EK in Engeland? - Foto: KNVB Media

Ben jij aanwezig om de OranjeLeeuwinnen aan te moedigen tijdens het EK volgend jaar in Engeland? De loting is op donderdag 28 oktober. Daarna weten we het speelschema van de OranjeLeeuwinnen. Op deze pagina vind je alvast alle informatie over de kaartverkoop voor de Oranjevakken.

Het aanvragen van tickets voor deze vakken is mogelijk van vrijdag 29 oktober 12.00 uur tot en met maandag 1 november 23.59 uur. 

Exclusief voor OranjeClubCardhouders 

Alleen Oranje ClubCardhouders kunnen per wedstrijd maximaal 2 tickets aanvragen voor de Oranjevakken. Uitgangspunt is dat de trouwste fans uit de EK-kwalificatieperiode ook aanwezig zijn bij het eindtoernooi. Het aantal behaalde punten tijdens de afgelopen kwalificatieperiode bepaalt in welke groep je valt (Oranje, Zilver of Blauw) en of je eventuele garanties hebt op tickets voor 1 of meer (groeps)wedstrijden. De peildatum hiervoor is 31 december 2020.

Is het aantal aanvragen voor een wedstrijd groter dan het aantal beschikbare tickets, dan wordt er geloot. In de Oranje ClubCardmailing van donderdag 30 september zijn alle Oranje ClubCardhouders geïnformeerd in welke groep men valt. 

Aanvragen van tickets voor de Oranjevakken 

Alleen Oranje ClubCardhouders kunnen per wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen maximaal 2 tickets aanvragen. Bij het bestellen van de tickets wordt onderscheid gemaakt tussen de aanvraag en de aankoop. De aanvraag doe je via de KNVB. De uiteindelijke bestelling en betaling doe je via UEFA.  

De aanvraag via de KNVB is mogelijk tussen vrijdag 29 oktober 12.00 uur en maandag 1 november 23.59 uur. Dit doe je via ticketing.knvb.nl.  De wedstrijden verschijnen pas als je bent ingelogd met jouw Oranje ClubCard account. Je vraagt tickets aan t/m de finale. Bij deze aanvraag hoef je de tickets nog niet te betalen. 

Ticketing Ticketing Vraag kaarten aan voor een van de Oranjevakken.

Loting 

Is het aantal aanvragen voor een wedstrijd groter dan het aantal beschikbare tickets, dan wordt er geloot. De KNVB voert deze gewogen loting uit op woensdag 3 november 2022 om 12.00 uur. Deze loting staat onder toezicht van een notaris. Bij een eventuele loting maakt het niet uit of je als eerste of als laatste je aanvraag hebt ingediend.  

Alle wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen gespeeld tussen 1 augustus 2019 en 31 december 2020 tellen mee in het puntensysteem voor WEURO2022. Op basis van het aantal behaalde punten per 31 december 2020 wordt een rangschikking opgesteld. Toegekende punten zijn persoonlijk en niet overdraagbaar. Uitgangspunt is dat de trouwste fans uit de kwalificatieperiode ook aanwezig zijn bij het eindtoernooi. Daarom wordt het volgende onderscheid gemaakt: 

  • Oranje (1-200): garantie op alle wedstrijden tijdens EURO2022. 
  • Zilver (201-1450): garantie op 1 groepswedstrijd en loten mee voor alle overige wedstrijden. 
  • Blauw (>1.451): geen garantie. Kunnen worden ingeloot voor 1 groepswedstrijd en loten mee voor wedstrijden knock-out fase.   

Puntensysteem Puntensysteem Lees meer over de werking van het puntensysteem.

Kopen van de tickets 

Alle aanvragers ontvangen op donderdag 4 november een e-mail met daarin een overzicht welke aangevraagde tickets zijn toegewezen en welke niet. Voor de toegewezen wedstrijden in de groepsfase ontvang je per wedstrijd een unieke code. Als je een toewijzing hebt voor één of meer wedstrijden in de knock-out fase, dan ontvang je deze code pas volgend jaar per e-mail tijdens het toernooi nadat de OranjeLeeuwinnen zich voor de betreffende ronde hebben geplaatst.  

Met je unieke code(s) bestel en betaal je je ticket(s) via de website van UEFA. Dit is mogelijk t/m donderdag 11 november. Bij deze aankoop moet je de tickets ook direct betalen. Betalen is alleen mogelijk met creditcard. Dezelfde creditcard kun je voor verschillende bestellingen gebruiken.

Koopinstructies Koopinstructies Lees hier de uitgebreide koopinstructie.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen