Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beerensteyn na emotioneel doelpunt: ‘Doet me veel’

KNVB Media
KNVB Media
15 november 2022, 22:30

Lineth Beerensteyn wordt omringd door ploeggenoten na haar doelpunt. - Foto: KNVB Media

Het was misschien wel het moment van de wedstrijd tegen Denemarken (2-0): het doelpunt van Lineth Beerensteyn. De aanvaller verloor onlangs haar moeder en hief na de treffer haar armen ook naar de hemel. Daarna werd ze geknuffeld door haar ploeggenoten.

Het was voor Beerensteyn een emotioneel moment. “Het doet veel met me dat de meiden direct naar me toe kwamen na de goal. Ze zijn de afgelopen periode ook heel lief voor me geweest. Dat doet me veel”, zei de speelster van Juventus in gesprek met ESPN. “Het is een moeilijke periode. Ik probeer er het beste van te maken. Ik denk dat mijn moeder niet anders had gewild.”

Het moment maakte niet alleen bij Beerensteyn veel los. Victoria Pelova bekende na afloop dat het bij haar voor kippenvel zorgde. “Als groep weten we wat ze meemaakt. We proberen haar daarom te steunen.” Pelova speelde tegen Denemarken een ijzersterke wedstrijd. “Ik denk dat ik steeds meer mezelf laat zien. Ik kom meer in mijn eigen spel dan voorheen. Het systeem wat we speelden ligt me ook wel. Ik kan in de bal komen, maar ook diep gaan. Daar is veel ruimte voor.”

De sterk spelende Victoria Pelova.

Jonker

Met overwinningen op Costa Rica en Denemarken lijkt het experiment met het 3-5-2-systeem geslaagd. Bondscoach Andries Jonker was dan ook tevreden over de afgelopen twee interlands. “We hebben heel behoorlijk gespeeld. Deze ploeg heeft veel mogelijkheden om verschillende speelwijzes uit te voeren. Als team vind ik dat we breder zijn geworden. Vandaag misten we bijvoorbeeld vijf speelsters, maar daar merk je niks van.”

Toch plaatste de bondscoach ook een kritische kanttekening. “Er zijn momenten waarop ik beter wil zien. Zoals in de tweede helft. Dan schiet de gemakzucht erin. Dat moeten we afleren, want stel dat je daardoor op het WK een doelpunt incasseert… Dat kan niet.”

Voor de OranjeLeeuwinnen was de interland tegen Denemarken de laatste van 2022. Pas in februari kom het team weer bij elkaar. “Jammer, maar het is zoals het is”, stelde Jonker. “Maar ook daarom zijn weken als deze zo belangrijk. Je moet elke minuut optimaal benutten, want we zijn maar kort bij elkaar. Maar al met al kan ik alleen maar tevreden zijn met wat we deze dagen hebben laten zien.”

Prima overwinning op Denemarken Prima overwinning op Denemarken Lees het wedstrijdverslag.

Alles over Huis van Oranje

Topartiesten, ultieme kippenvelmomenten, de grootste schermen van het land en bovenal tienduizenden fans achter Oranje op het WK!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen