Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wiegman: 'Dit doet pijn, we zijn nog nooit zo dichtbij geweest'

KNVB Media
KNVB Media
30 juli, 16:30

De kwartfinale van de Olympische Spelen was voor Sarina Wiegman haar laatste wedstrijd als bondscoach van de Oranjevrouwen. - Foto: KNVB Media

Het had niet haar laatste wedstrijd moeten zijn. Haar OranjeLeeuwinnen wilden meer in Tokio en roken daadwerkelijk hun kans. Maar na de verloren strafschoppenserie tegen de Verenigde Staten is de kwartfinale het eindstation. Geen medaille voor bondscoach Sarina Wiegman bij haar afscheid van de nationale ploeg.

"Dit doet wel pijn, we zijn nog nooit zo dichtbij geweest", zei Wiegman tegen de NOS. Na de zomer vertrekt ze naar de FA om daar als bondscoach van de Engelse vrouwen aan de slag te gaan.

'Ontzettend jammer'

De OranjeLeeuwinnen hadden het in haar ogen verdiend om door te gaan naar de halve finale. "Op de beginfase na, waarin we heel erg werden opgejaagd en waar we moeite mee hadden, vond ik ons de betere ploeg. We hebben bij vlagen heel goed gevoetbald en hadden continue het gevoel dat we écht Amerika zouden verslaan. Ook in de penaltyreeks, maar het is niet gelukt. Voor de wedstrijd zeiden was al dat de VS niet in goede doen was, dat bleek ook wel. Ze hadden moeite met onze balcirculatie. Het is echt ontzettend jammer dat we niet hebben gewonnen."

"Ik kan niemand wat verwijten, er stond een team dat gigantisch veel strijd heeft geleverd. We hebben goed gevoetbald. We waren de betere ploeg. Misschien ben ik wat gekleurd, maar dat vond ik echt. Maar uiteindelijk gaat het om doelpunten maken. We gaan met volledig lege handen naar huis en dat doet pijn", aldus Wiegman.

Oranje strandt in kwartfinale Oranje strandt in kwartfinale Olympische droom Leeuwinnen voorbij na thriller tegen VS. Hier het verslag van de kwartfinale in Yokohama.

Miedema

Dit laat zien hoe veel beter we zijn geworden, maar het is niet genoeg. Zij zijn door, wij gaan naar huis.

Ook voor Vivianne Miedema waren de druiven zuur. De 25-jarige spits was tijdens deze uitgestelde Zomerspelen van Tokio in bloedvorm. Na haar acht goals in de poulefase was ze ook in de kwartfinale tegen Amerika weer trefzeker en scoorde beide goals in de reguliere speeltijd. Tien Olympische goals, het mocht niet baten. "Ik ben verdrietig, boos, teleurgesteld. Volgens mij hebben we een prima pot neergezet. We hadden de wedstrijd misschien in 90 minuten moeten beslissen. Maar dat lukte uiteindelijk net niet, superklote", aldus Miedema die in de strafschoppenserie haar inzet door keeper Alyssa Naeher zag worden gekeerd.

Waar zat de boosheid precies in? "In van alles. Die gemiste penalty in de wedstrijd, de gemiste penalty's daarna en hoe we de goals weggeven. We mogen trots zijn op hoe we hebben gevoetbald, bij vlagen hebben we Amerika van de mat gespeeld. We hebben een prima wedstrijd gespeeld. Het is zo zonde. Dit laat zien hoe veel beter we zijn geworden, maar het is niet genoeg. Zij zijn door, wij gaan naar huis."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen