Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Snoeijs scoort driemaal: 'Voor een spits zijn dit lekkere wedstrijden'

KNVB Media
KNVB Media
1 december, 20:30

Katja Snoeijs maakte zowel uit als thuis drie goals tegen Kosovo. - Foto: KNVB Media

Mocht Katja Snoeijs nog een bijnaam zoeken dan zou 'Killer van Kosovo' een goede optie zijn. Net als in de uitwedstrijd eind oktober was de 24-jarige spits dinsdag in Breda driemaal trefzeker. Mede dankzij het trio goals van Snoeijs zegevierden de OranjeLeeuwinnen op de laatste afspraak van de EK-kwalificatie met 6-0.

Het ticket voor het eindtoernooi in Engeland, waar Oranje in de zomer van 2022 de Europese titel verdedigt, was al lang en breed binnen. Veel stond er dus niet meer op het spel tegen Kosovo dat zich in het Rat Verlegh Stadion louter op verdedigen concentreerde. Pas in de tweede helft brak Oranje de ban. Behalve Snoeijs scoorden ook Jill Roord (tweemaal) en Lieke Martens.

Lekker voor een spits

Dankzij haar productieve optredens tegen Kosovo kan Snoeijs inmiddels een indrukwekkend moyenne overleggen. Zes interlands, zeven goals. "Tegen dit soort tegenstanders speel je veel rond de zestien. Dat is als spits altijd lekker, want dan krijg je genoeg kansen om ze erin te schieten", verklaarde Snoeijs bij Veronica haar opvallende rol in beide duels met Kosovo. Haar tweede treffer vond ze zelf de mooiste. "Omdat we die als team maken. Tussen de linies voetballen, de zijkant opzoeken en dan een goede voorzet van Victoria Pelova."

Uiteindelijk zette Oranje ruime cijfers op het scorebord, nadat er in de eerste helft weinig werd gecreëerd. "We gingen toch wel teleurgesteld en gefrustureerd naar de kleedkamer", bekende Snoeijs. "Maar hebben in de tweede helft niet eens zoveel veranderd. Je weet dat een team als Kosovo dit niet 90 minuten gaat volhouden. Die kansen zouden wel komen, als we het geduld zouden houden. Dat die eerste goal dan meteen na rust valt, haalt wel de druk eraf."

Sherida Spitse: met tien goals topscorer namens Oranje in de kwalificatiereeks.

Op naar de echte wedstrijden

Sherida Spitse, die met tien doelpunten Oranjes topscorer van de EK-kwalificatie werd, hoefde niet veel woorden vuil te maken aan deze afsluitende kwalificatiewedstrijd waar weinig meer op het spel stond. "We maken uiteindelijk zes doelpunten in de tweede helft. Dat is perfect. Voor de rest: drie punten vanavond en alles gewonnen. Dat is prima. We zijn blij dat we nu weer naar de echte wedstrijden kunnen toewerken."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Perfecte EK-kwalificatiereeks Oranjevrouwen na zege op Kosovo.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen