Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jackie Groenen: 'Ook goede dingen laten zien, maar het moet sneller'

KNVB Media
KNVB Media
27 november, 20:15

Aniek Nouwen torent boven iedereen uit. - Foto: KNVB Media

Na twaalf wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven gingen de OranjeLeeuwinnen vrijdag in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten met 0-2 onderuit. Nederland creëerde via Jill Roord één kans, maar kwam er verder nauwelijks aan te pas tegen de regerend wereldkampioen.

Jackie Groenen.

Op de vraag of het een ontnuchterende avond was geweest, antwoordde Jackie Groenen bevestigend. "Ja, misschien wel. Dit was natuurlijk een heel goede tegenstander, maar zij kregen wel de kansen omdat wij foutjes maakten", zei Groenen tegen Veronica. "Dat heeft met nauwkeurigheid te maken. En misschien ook met lef. Vergeet niet dat wij vanavond een paar nieuwe meiden erbij hadden", doelde Groenen onder anderen op Lynn Wilms en Aniek Nouwen.

In de tweede helft hadden de OranjeLeeuwinnen hun zaakjes beduidend beter op orde. Werden er in de eerste helft zeker tien grote kansen weggegeven, na rust dook Amerika nauwelijks gevaarlijk op in de buurt van het doel van Sari van Veenendaal. "Aan de bal hebben we in fases best goed voetbal laten zien", vond Groenen. "Zodra we van de ene naar de andere kant openden, lag daar behoorlijk wat ruimte. Dat moet alleen wel veel sneller."

Ondanks het feit dat Oranje in het duel der WK-finalisten slechts één kans creëerde, wilde Groenen daar niet te lang bij stilstaan. "We hebben vanavond goede momenten laten zien. Dat moeten we ook niet vergeten."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag OranjeLeeuwinnen machteloos in oefenduel met USA: 0-2

OranjeLeeuwinnen op Facebook

Meer te weten komen over de OranjeLeeuwinnen? Kijk dan op onze Facebookpagina. Hier vind je het laatste nieuws rondom de speelsters, wedstrijden en kaartverkoop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen