Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wiegman: 'Jullie gaan naar het EK en ik ook'

KNVB Media
KNVB Media
23 oktober 2020, 21:30

#AllesvoorOranje - Foto: KNVB Media

Ook al kon het feest niet samen worden gevierd met de Oranjefans, de blijdschap over de plaatsing voor het Europees kampioenschap van 2022 was groot bij de OranjeLeeuwinnen. Ze zijn erbij in Engeland, om hun Europese titel te verdedigen.

Dat zal wel met een andere bondscoach moeten gebeuren. Het verhaal is bekend. Sarina Wiegman blijft aan het roer tot en met de Olympische Spelen komende zomer en steekt dan de Noordzee over om als bondscoach van de Engelse vrouwen aan de slag te gaan. Op het EK zal ze dan ook niet Oranje leiden, maar het gastland. In een kringgesprek op het veld, direct na de 7-0 zege op Estland, haalde Wiegman dat gegeven even aan. "Jullie gaan naar het EK en ik ben er ook."

Bondscoach Sarina Wiegman is tijdens het EK bondscoach van Engeland.

En zo zal het zijn. De simpele overwinning op het zwakke Estland was alweer de achtste zege op rij in de kwalificatie. Daarmee verzekerde Oranje zich van de groepswinst. Wiegman keek tevreden terug op het optreden van haar ploeg die geen enkele kans weggaf. "Het was geen wedstrijd. Het verschil was zo ongelooflijk groot. Wel bleven we in de tweede helft de concentratie houden en ook in de laatste minuten gingen we nog op zoek naar een doelpunt. Dat zag er goed uit", zei ze op Veronica.

Ook Jackie Groenen, die tot ieders en vooral haar eigen verbazing tweemaal het net wist te vinden, zette een plus achter deze interland tegen opponent die zich beperkte tot verdedigen. "Naar omstandigheden hebben we het goed gedaan. We hebben er bij vlagen goed doorheen gevoetbald. Dit zijn altijd moeilijkere wedstrijden dan je denkt. Het is niet altijd makkelijk om de ruimtes te vinden, maar vandaag deden we dat met een hoog baltempo gewoon goed. Iedereen besefte dat we vandaag moesten winnen."

EK 2022 EK 2022 Het EK vindt in Engeland plaats van 6 juli tot 31 juli 2022. Lees hier alles over speelsteden, toeschouwers, tickets etc.

Nederland - Estland 7-0 Nederland - Estland 7-0 Geplaatst! OranjeLeeuwinnen verdedigen Europese titel op WEURO 2022. Het wedstrijdverslag van Nederland-Estland.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen