Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geblesseerde Daniëlle van de Donk haakt af

KNVB Media
KNVB Media
8 maart 2020, 14:30

Daniëlle van de Donk moet definitief afhaken voor het treffen van de OranjeLeeuwinnen met Frankrijk. - Foto: KNVB Media

Daniëlle van de Donk moet definitief afhaken voor het treffen van de OranjeLeeuwinnen met Frankrijk, het derde en laatste duel van het Tournoi de France. De middenvelder van Arsenal viel in de wedstrijd van gisteren na een half uur uit met een enkelblessure. Van de Donk reist in de loop van de dag terug naar Londen, waar bij Arsenal de aard en ernst van de kwetsuur nader wordt onderzocht. Bondscoach Sarina Wiegman roept geen vervanger op.

Gisteren hevelde Wiegman Onder 23-spits Fenna Kalma (FC Twente) al over naar het ‘grote’ Oranje, omdat ze eerder noodgedwongen een streep moest halen door de namen van Victoria Pelova (Ajax) en Vivianne Miedema (Arsenal). Het duo bleek met respectievelijk een knie- en bovenbeenblessure niet meer inzetbaar voor de rest van het toernooi.

Uit voorzorg

Verder moest Aniek Nouwen zaterdag uit voorzorg het trainingskamp van de OranjeLeeuwinnen in Frankrijk verlaten, vanwege een aangescherpt advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant om bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken en thuis te blijven. Nouwen is woonachtig in Noord-Brabant en had last van hoesten en (neus)verkoudheid, maar was wel koortsvrij.

De OranjeLeeuwinnen nemen deel aan het Tournoi de France, met als andere drie deelnemers Brazilië, Canada en Frankrijk. Zowel de eerste wedstrijd tegen Brazilië, als de tweede ontmoeting met Canada  eindigde in een 0-0 gelijkspel. Dinsdag 9 maart wacht het derde en laatste duel met gastland Frankrijk. De aftrap in Valenciennes is om 21.00 uur.

Tiental Oranjevrouwen houdt Canada op gelijkspel Tiental Oranjevrouwen houdt Canada op gelijkspel Lees hier het wedstrijdverslag van het duel met Canada.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen