Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Miedema tevreden: 'Kunnen 2019 met een goed gevoel afsluiten'

KNVB Media
KNVB Media
12 november 2019, 23:30

Vivianne Miedema scoorde tweemaal voor de Oranjevrouwen. - Foto: KNVB Media

In het laatste duel van 2019 wonnen de Oranjevrouwen dinsdagavond met 4-1 van Slovenië. Gemakkelijk ging het de eerste helft niet, zag ook Vivianne Miedema. “Maar uiteindelijk mogen we met de tweede helft wél tevreden zijn en kunnen we 2019 met een goed gevoel afsluiten.”

In de tweede helft zie je dat ze het niet meer kunnen belopen en dat wij in onze kracht komen

Zo gemakkelijk als het vrijdag was gegaan in en tegen Turkije, ging het dinsdagavond in de GelreDome dus niet. Maar de vergelijking tussen de twee tegenstanders van Oranje liep ook mank, vond Miedema in gesprek met de NOS. “Want Slovenië heeft veel meer kwaliteit dan Turkije.”

Kleine ruimtes

Net als in het uitduel met Slovenië, maakte de ploeg het de OranjeLeeuwinnen zeker in de eerste helft wederom aardig lastig. “Slovenië maakt het heel klein, speelt met vijf achterop en daardoor is er heel weinig ruimte”, zocht de spits naar een verklaring. “In de tweede helft zie je dat ze het niet meer kunnen belopen en dat wij in onze kracht komen.”

Vivianne Miedema: 'Ik voel me prima, dus geef me de bal maar en dan weet ik dat ik er iets goeds mee kan doen'.

In die tweede helft liep Oranje daardoor snel uit naar een 4-1 overwinning, onder andere via twee goals van goalgetter Miedema. “Ik voel me prima, dus geef me de bal maar en dan weet ik dat ik er iets goeds mee kan doen.”

Passende afsluiting

Het succesvolle jaar 2019 werd door de overwinning op een passende manier afgesloten, vond ook Miedema. “We zeiden tegen elkaar dat we het jaar wilden afsluiten op de manier waarop we het waren begonnen. Dat heb ik voor mezelf en dat hebben we als team gedaan dus daar mogen we wel even van genieten nu.”

Oranjevrouwen sluiten 2019 in stijl af Oranjevrouwen sluiten 2019 in stijl af Lees hier het wedstrijdverslag.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen