Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van de Donk in Club van Honderd: 'Dit was de mooiste'

Ruud Scheper
KNVB Media
8 oktober 2019, 22:30

Daniëlle van de Donk speelde dinsdagavond haar honderdste interland. - Foto: KNVB Media

Ze groeide op onder de rook van Eindhoven. En uitgerekend in het stadion van PSV, onder toeziend oog van familie en vrienden, speelde Daniëlle van de Donk dinsdagavond haar honderdste interland voor de OranjeLeeuwinnen én opende ze de score in de met 2-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland.

Massaal klonk haar naam een minuut lang in het stadion toen de tiende minuut op het scorebord verscheen. En alsof het zo moest zijn was het juist Van de Donk die vlak daarna voor de belangrijke openingstreffer zorgde. “Ik werd even gek”, lachte ze voor de camera van Veronica. “Dit is echt een droom die uitkomt. Ik ben hartstikke trots en tevreden met dit resultaat.”

Mooiste interland

Het is mijn stad, mijn cluppie. Heel mijn familie en vrienden zitten op de tribune, dat vind ik gewoon superspeciaal

Gezien de plek waarop de jubileumwedstrijd werd gespeeld en de beslissende rol die ze in het treffen zelf speelde, was het niet verwonderlijk dat de middenveldster juist deze interland als de mooiste bestempelde van de honderd wedstrijden die ze in het shirt van Oranje speelde. “Het is mijn stad, mijn cluppie. Heel mijn familie en vrienden zitten op de tribune, dat vind ik gewoon superspeciaal.”

Daniëlle van de Donk: 'Dit was de mooiste'.

Na het wat mindere optreden van vrijdagavond in Slovenië liet Oranje zich dinsdagavond weer van haar beste kant zien. “Het was wel een stuk beter. Organisatorisch stonden we een heel stuk beter en het balletje ging wel rond, maar je kunt niet zeggen dat dit ons niveau is”, bleef Van de Donk kritisch. “Maar ik moet ook zeggen dat het erg moeilijk voetballen is tegen een muur.”

Groter en beter veld

Wat het verschil dan had gemaakt ten opzichte van vrijdagavond? “We hebben eigenlijk altijd wel vrijheid, alleen kwam dat er de vorige wedstrijd iets minder uit. Dit is een iets groter en beter veld en dan gaat het ook iets simpeler. En ik denk dat Renate (Jansen red.) ook wat meer vrijheid heeft gepakt, dus dat is goed.”

Dit is een iets groter en beter veld, dan gaat het ook iets simpeler

In de slotfase kreeg de middenveldster nog een enorme kans op de 3-0. “Ik had er nog wel meer mogen maken”, grijnsde ze schuldbewust. “Ik had echt alle tijd van de wereld. Dat riep Viv (Vivianne Miedema) ook nog. Maar ik dacht; ‘ik leg hem in het hoekkie’. Maar ja, hij ging niet in het hoekkie.”

Oranjevrouwen zetten reuzenstap Oranjevrouwen zetten reuzenstap Lees hier het wedstrijdverslag.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen