Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spitse blij met zege: ‘Maar we kunnen veel beter’

Ruud Scheper
KNVB Media
4 oktober 2019, 21:30

Sherida Spitse was opnieuw zeer belangrijk voor de Oranjevrouwen. - Foto: KNVB Media

Nee, zo overtuigend als het was geweest tegen Estland en Turkije was het vrijdagavond niet in Slovenië. Sherida Spitse was de eerste om dat toe te geven. “Maar de drie punten zijn het belangrijkste.”

Natuurlijk was de laatste het mooiste, maar ik denk dat de 2-3 belangrijker was

Hoogstpersoonlijk zorgde Spitse er vrijdagavond voor dat de OranjeLeeuwinnen ook na drie duels nog zonder puntenverlies zijn. Met twee rake vrije trappen in de laatste twaalf minuten loodste de captain haar team in veilige haven; 2-4. “Natuurlijk was de laatste het mooiste”, vond ook Spitse zelf na afloop voor de camera van Veronica. En dat was geen wonder, want die poging belandde stijf in de kruising. “Maar ik denk dat de 2-3 belangrijker was.”

‘Kunnen veel beter’

Het kon niet verbloemen dat de Oranjevrouwen in Slovenië niet hun beste wedstrijd van de laatste maanden speelden. “Het was niet best”, vond Spitse. “We kunnen veel beter en meer energie erin leggen. Het is heel fijn dat we dinsdag nog een thuiswedstrijd spelen.”

Sherida Spitse: 'Al met al zijn de drie punten het belangrijkste'.

Met alle respect voor dit veld, maar dat werkt niet mee in het spel dat wij spelen

De aanvoerster had wel een idee waaraan het had geschort. “Passes die niet aankomen, niet sterk aan de bal zijn, niet goed hoog staan waardoor zij in een omschakelmoment eruit kunnen komen”, legde Spitse de vinger op de zere plek. “Maar goed, al met al zijn de drie punten het belangrijkste. Nu op naar de volgende wedstrijd.”

‘Veld werkt niet mee’

Over die volgende wedstrijd gesproken; dinsdag komt met Rusland de op het oog sterkste tegenstander in de poule op bezoek in het Philips Stadion. Maar zorgen, nee die maakte Spitse zich niet met het oog op de cruciale confrontatie. “We spelen dan bij PSV op een veel groter veld en een perfecte mat. Met alle respect voor dit veld, maar dat werkt niet mee in het spel dat wij spelen.”

Moeizame zege in Slovenië Moeizame zege in Slovenië Lees hier het wedstrijdverslag.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen