Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrijetrappenspecialist Spitse: 'Moeten gewoon eerste worden in de poule'

Ruud Scheper
KNVB Media
30 augustus 2019, 20:45

Sherida Spitse legt de bal klaar voor een van haar twee rake vrije trappen. - Foto: KNVB Media

Met twee rake vrije trappen, één vlak voor en één net na rust toonde Sherida Spitse zich opnieuw een absolute specialist. “Ze gaan er wel eens in”, bleef ze echter bescheiden na de 0-7 zege op Estland. “Maar het is fijn dat het doorzet."

Bij momenten was het wel een beetje slordig, maar ja, je hebt 99 procent balbezit

Haar eerste goal had veel weg van een stiftje over de muur. “Met alle respect voor de keeper, maar ik wist; als ik hem over de muur heen schiet, dan zit ie erin”, vertelde ze na afloop voor de camera van Veronica. En zo geschiedde.

Weer raak

Vlak na de pauze was het weer raak en weer had Spitse goed gekeken naar de positie van de Estse doelvrouw, Getriin Strigin. “Ze stond weer helemaal aan de andere kant, dus ik wist als ik hem in de lange hoek schiet, dan komt ze er nooit bij.”

Vreugde bij Nederland nadat Vivianne Miedema de OranjeLeeuwinnen op 0-1 heeft gezet.

Na de verloren WK-finale, nu bijna twee maanden geleden, was de monsterzege op Estland een welkome start van de EK-kwalificatiereeks voor bondscoach Sarina Wiegman en haar OranjeLeeuwinnen, zo beaamde Spitse. “Bij momenten was het wel een beetje slordig, maar je hebt 99 procent balbezit. Dat er dan foutjes worden gemaakt, dat is dan maar zo.”

Als eerste eindigen

We moeten de tegenstanders niet onderschatten, maar we moeten gewoon als eerste eindigen in deze poule

Over de kansen van Oranje in de groep met naast Estland ook Turkije, Slovenië, Rusland en Kosovo was ze duidelijk. “We moeten de tegenstanders niet onderschatten, maar we moeten gewoon als eerste eindigen in deze poule. Daarmee zijn we vandaag begonnen. Dit is een goede start waarop we moeten voortborduren.”

Te beginnen aanstaande dinsdag in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen, wanneer Turkije op bezoek komt. De aftrap van het duel is om 20:00 uur.

Oranjevrouwen beginnen uitstekend aan EK-kwalificatie Oranjevrouwen beginnen uitstekend aan EK-kwalificatie Lees hier het wedstrijdverslag.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen