Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van der Gragt: 'Nu bitter en zuur, maar we mogen trots zijn op onszelf'

Ruud Scheper
KNVB Media
7 juli 2019, 20:30

Stefanie van der Gragt wordt getroost na de verloren WK-finale. - Foto: KNVB Media

Ze speelde een geweldig WK. Een uitstekende finale ook. Maar uitgerekend na een overtreding van Stefanie van der Gragt kwam de bal op de stip te liggen. Het bleek de beslissing in de wedstrijd.

“Ik heb die speelster niet gezien”, reageert de verdedigster na afloop bij de NOS, nog voor ze de beelden van de cruciale penalty heeft teruggezien. “Ik wil die bal wegschieten en ik kom misschien iets hoger met mijn been. Maar ja, zij zeggen dat het een penalty is, dus dan is het een penalty.” Als ze de beelden ziet, verandert daar weinig aan. “Ik zie haar niet komen, maar ik raak ook de bal niet”, is Van der Gragt eerlijk. “Misschien is hij wat gemakkelijk gegeven, maar ik raak haar wel.”

Tweede van de wereld

Net als bij keepster Sari van Veenendaal is achter de teleurstelling die nu nog overheerst, ook bij Van der Gragt al het besef dat er historie is geschreven. “We mogen trots zijn op onszelf”, vindt ze. “Tweede van de wereld op ons tweede WK. Het is nu bitter en zuur, maar straks mogen we supertrots op onszelf zijn.” Daar sluit Dominique Bloodworth zich bij aan. “Het heeft allemaal wel even tijd nodig om te kunnen bezinken, maar ik denk dat het trotse gevoel er morgen zeker wel zal zijn.”

Sarina Wiegman: 'Tot aan die penalty kon het alle kanten op'.

Ook bij bondscoach Sarina Wiegman overheerst de trots. Trots over het hele toernooi, maar ook over de wijze waarop de Verenigde Staten is bestreden in de finale. “Tot aan die penalty kon het alle kanten op. Als het 0-0 blijft, dan weet je dat je die wedstrijd kunt winnen.”

Mokerslag

We zitten er heel dicht bij en we gaan doorgroeien om ze binnen afzienbare tijd wel te verslaan

Het breekpunt in de wedstrijd was de strafschop, weet ook Wiegman. Of het er een was? Het doet er niet zo veel toe, vindt de bondscoach. “Ik kan zeggen of het wel of geen penalty is, maar dat doet er helemaal niet toe, want hij is gegeven. We draaien het toch niet meer terug. Maar het was wel een mokerslag.”

Een mokerslag die het team niet meer te boven kwam, zo bleek in het vervolg. "Iedereen is heel teleurgesteld, maar we weten ook dat je tegen Amerika speelt. We zitten er heel dicht bij en we gaan doorgroeien om ze binnen afzienbare tijd wel te verslaan. Hoe je het ook wendt of keert, in 2009 zijn we voor het eerst met Nederland op een EK geweest, in 2015 waren we voor het eerst op een WK - dat was ook al een enorme stap - en nu staan we in de finale van een WK. Dat is gewoon supergoed."

OranjeLeeuwinnen grijpen naast WK-titel OranjeLeeuwinnen grijpen naast WK-titel Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen