Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Teleurgestelde Van Veenendaal: 'Hoop dat trots snel gaat overheersen'

Ruud Scheper
KNVB Media
7 juli 2019, 19:30

Sari van Veenendaal kreeg na de finale de prijs voor beste keeper van het WK. - Foto: KNVB Media

Ze was opnieuw de beste speelster aan de kant van Oranje, maar het mocht niet baten. Ook met een fenomenale Sari van Veenendaal op het doel wisten de OranjeLeeuwinnen zondagavond niet voor een enorme stunt te zorgen door de Verenigde Staten te kloppen en de WK-titel voor zich op te eisen.

Vlak na de met 2-0 verloren finale overheerste begrijpelijkerwijs de teleurstelling bij de captain van Oranje. Maar ook was daar al het besef dat er iets unieks was neergezet door haar en haar ploeggenoten. “We zijn heel teleurgesteld. Maar ik hoop dat heel snel de trots gaat overheersen, want ik denk dat we een fantastisch toernooi hebben gehad.”

Heel veel trots

“Ik denk dat we vandaag gestreden hebben voor wat we waard zijn”, vervolgde ze voor de camera van de NOS. “Ik denk ook dat er stiekem meer in gezeten had. Maar dit is na negentig minuten de einduitslag. Ik sta hier in ieder geval met heel veel trots.”

Vooral over de eerste helft en de manier waarop het plan in die eerste 45 minuten werd uitgevoerd was de goalie erg te spreken. “We hebben gespeeld hoe we ons hadden voorbereid. Het plan was om iets lager te gaan staan, met de verdedigende kracht van Anouk Dekker en Stefanie van der Gragt achterin en de snelheid van Dominique Bloodworth op links. En dan voorin Lineth Beerensteyn wegsteken op het moment dat wij aan de bal kwamen.”

Zonde

Of ze in een goed resultaat hadden geloofd? Ja, knikte de doelvrouw. “Eigenlijk vanaf het begin zeiden we al; we moeten er in geloven. En het werkte. We kwamen de eerste twintig minuten door en we kwamen zelfs aan het voetballen. Het is gewoon zonde dat je dan in de tweede helft net niet door kunt drukken. Dat ligt niet alleen aan ons, dat ligt ook aan een wereldtegenstander.”

OranjeLeeuwinnen grijpen naast WK-titel OranjeLeeuwinnen grijpen naast WK-titel Lees hier het wedstrijdverslag.

Spelers en staf Oranjevrouwen

Alle informatie over de speelsters en de technische staf van de OranjeLeeuwinnen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen