Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vivianne Miedema: 'Heel Nederland mag trots zijn'

Ruud Scheper
KNVB Media
29 juni 2019, 17:45

Vivianne Miedema: 'Dat we naar een halve finale op het WK gaan, daar mag heel Nederland trots op zijn'. - Foto: KNVB Media

Nee, het was voor de pauze niet geweldig geweest. Vivianne Miedema was de eerste om het toe te geven na afloop voor de camera van de NOS. Maar een weergaloze tweede helft maakte veel goed, zo vond ook de maker van het belangrijke eerste doelpunt. “Dat we naar een halve finale op het WK gaan, daar mag heel Nederland trots op zijn.”

Als je 45 minuten lang er alleen maar overheen gaat, dan ben je op de tweede helft. Nu hadden we nog wat over

Het voorzichtige spel in de eerste 45 minuten? Miedema had er wel een verklaring voor. “Italië speelt heel opportunistisch, ze krijgen toch één, twee kansjes in de eerste helft. Daar moet je voor waken. Als je 45 minuten lang er alleen maar overheen gaat, dan ben je op de tweede helft. Nu hadden we nog wat over. Dan zie je dat we dan het verschil kunnen maken.”

Niet durven dromen

Ja, ze had zich wel eens op een eiland gevoeld in die eerste helft en uitgerekend op het moment dat ze een keer richting het vijandelijke doel kon met de bal aan de voet, floot de scheidsrechter af. Balen, vond ze. Maar achteraf was dat al snel vergeten. “We weten dat het niet altijd even mooi gaat op een WK, maar dat je in de halve finale staat met dit team, daar had niemand van durven dromen. Daar ben ik wel trots op, ja. ”

Stefanie van der Gragt: 'Het maakt mij niet uit wie hem maakt hoor, als we maar winnen'.

We hebben nu alleen nog maar te winnen

Belangrijk was ook de tweede goal van Stefanie van der Gragt. “Het is ontzettend fijn als je een doelpunt maakt, op zo’n moment”, genoot de verdedigster. “Maar het maakt mij niet uit wie hem maakt hoor, als we maar winnen.”

Drempel overwonnen

Trots en geroerd was ook bondscoach Sarina Wiegman. “We hebben een drempel overwonnen”, vond de bondscoach. “Je wilt heel graag door in het toernooi en naar de Olympische Spelen. En als dat dan lukt dan is dat natuurlijk wel heel bijzonder en heel gaaf. Dan gaat de film wel even terug, ja. Je bent er dag en nacht mee bezig, al wekenlang. Dit is waarvoor je het doet." Of er nog meer in het vat zit? Wiegman: "We hebben nu alleen nog maar wat te winnen”.

Oranjevrouwen naar halve finale Oranjevrouwen naar halve finale Lees hier het wedstrijdverslag!

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen