Sarina Wiegman tevreden: 'Geen slechte loting'

Stephan Oexman
KNVB Media
8 december, 19:45

Bondscoach Sarina Wiegman na afloop van de loting in Parijs. - Foto: FIFA/Getty Images

Bondscoach Sarina Wiegman zag tevreden toe hoe in Parijs achtereenvolgens Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen uit de kokers kwamen bij de loting voor het WK.

“Het is geen slechte loting”, zei Wiegman na afloop. Canada en Nieuw-Zeeland waren ook tijdens het WK van 2015 tegenstanders in de groepsfase. “Het is alweer even geleden dat we tegen die landen gespeeld hebben en tegen Kameroen hebben we nog nooit gespeeld. Maar we kennen de filosofie van alle drie de landen en gaan ons de komende maanden verder in onze tegenstanders verdiepen.”

Nieuwe fase

“Kijk je naar de route verder in het toernooi wordt het wat lastiger en zouden we bijvoorbeeld al snel Amerika tegen kunnen komen. Maar dat is voor latere zorg. Het is een nieuwe fase voor ons team, we zijn een stuk volwassener dan we vier jaar geleden op het WK waren. Dat willen we komende zomer in Frankrijk laten zien.”

Met Le Havre, Valenciennes en Reims worden de drie groepswedstrijden voor de OranjeLeeuwinnen in het noorden van Frankrijk afgewerkt. Eveneens tot tevredenheid van de bondscoach. “De temperaturen in Noord-Frankrijk zijn meestal wat gunstiger dan in Zuid-Frankrijk en voor ons publiek is het natuurlijk mooi dat het makkelijker te bereiken is. Het zou heel mooi zijn als we ook in Frankrijk weer kunnen rekenen op de massale steun van onze Oranjefans.”

OranjeLeeuwinnen loten Canada, Nieuw-Zeeland en KameroenMeer informatie over de loting voor het WK.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven