Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjevrouwen in voorbereiding WK naar Zuid-Afrika en Portugal

KNVB Media
KNVB Media
8 december 2018, 19:15

De OranjeLeeuwinnen spelen in januari een oefenwedstrijd in Zuid-Afrika. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen weten waar ze aan toe zijn op het WK. In voorbereiding op het mondiale eindtoernooi zal het team van bondscoach Sarina Wiegman het komende half jaar afreizen naar Zuid-Afrika en Portugal.

Oranje start de voorbereiding op het WK in januari met een trainingskamp in Zuid-Afrika. Aldaar wordt een oefeninterland gespeeld tegen Zuid-Afrika. De nummer 48 van de FIFA-ranking heeft zich net als Nederland geplaatst voor het WK. Het duel wordt op 19 januari 2019 gespeeld in het Cape Town Stadium in Kaapstad. Aftrap van de wedstrijd is om 15.00 uur lokale tijd (14.00 uur Nederlandse tijd).

De Oranjevrouwen speelden zesmaal eerder tegen de Zuid-Afrikanen. Nederland wist al deze zes wedstrijden te winnen. De laatste ontmoeting vond plaats op 7 juni 2016. Oranje won dit duel met 2-0 dankzij twee doelpunten van Vivianne Miedema.

Algarve Cup

Van 26 februari tot en met 6 maart neemt het Nederlands vrouwenelftal voor de derde keer op rij deel aan de Algarve Cup in Portugal. Het toernooi wordt voor de 25e keer georganiseerd. Twaalf deelnemende landen zijn komend jaar verdeeld over vier groepen. De twee beste groepswinnaars spelen de finale.

Nederland en Zweden bereikten vorig jaar de finale, maar door aanhoudende regen was het veld onbespeelbaar geworden waardoor de wedstrijd werd afgelast. Doordat beide landen destijds als winnaar werden aangewezen, reist de ploeg van Sarina Wiegman als titelverdediger af naar Portugal. De poule-indeling van de Algarve Cup is nog niet bekend.

OranjeLeeuwinnen loten Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen OranjeLeeuwinnen loten Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen Zaterdag werd er geloot voor de groepsfase tijdens het WK.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen