Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Ja, nu willen we Europees kampioen worden'

KNVB Media
KNVB Media
3 augustus 2017, 23:15

Tot zondag! - Foto: KNVB Media

Zomercarnaval in Enschede. Het publiek op de banken, de OranjeLeeuwinnen in extase. Ze bleven maar dansen en springen na afloop van de halve finale tegen Engeland (3-0). En zondag keren ze weer terug in hetzelfde stadion om de EK-finale te spelen.

"Dit is echt onbeschrijflijk", stamelde Daniëlle van de Donk direct na afloop voor de camera van de NOS. "Dit had echt helemaal niemand verwacht, maar ik ben zo trots." De Brabantse middenvelder was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de dolle avond en werd door UEFA gekozen tot Women of the match. "Het was soms moeilijk voetballen, omdat de Engelse ploeg heel fysiek speelde en wij veel in de duels kwamen. Maar 3-0 winnen...ik ben echt zo trots."

Ontlading na het behalen van de finale.

'Tot zondag', viel er op een spandoek te lezen. De maker ervan had een vooruitziende blik. Want zondag speelt Nederland inderdaad om de Europese titel. De allereerste keer dat het Nederlands vrouwenelftal in de finale van een groot titeltoernooi staat. En dat ook nog in eigen land. Met Denemarken als opponent, waar in de poulefase in Rotterdam nog met 1-0 van werd gewonnen. Met enig fortuin, dat wel.

Ambities kraakhelder

Toch maakte bondscoach Sarina Wiegman na afloop geen geheim meer van de ambities van Oranje. "Ja, we willen Europees kampioen worden. We staan in de finale en dat is fantastisch. We hebben vanavond opnieuw een fantastische prestatie geleverd en dat willen we zondag weer doen."

Met Denemarken als tegenstander, want dat had Wiegman nog niet meegekregen. "Ja, nou ja, goed. Knallen weer zondag!"

Oranjes bondscoach, die een half jaar geleden het stokje overnam van de ontslagen Arjan van der Laan, had op de bank genoten van haar ploeg. Vooral van de drie treffers. "De eerste goal was geweldig, bij de tweede was Van de Donk heel alert en die derde... Ik moet eerlijk zeggen: dat weet ik niet meer. Even terugkijken nog." Het gevecht met Engeland was loodzwaar, maar Oranje bleef overeind. "Het was soms moeilijk om de bal in de ploeg te houden, maar dat is niet vreemd tegen een tegenstander die zo veel power heeft", aldus Wiegman.

'Veel vertrouwen voor de finale'

Ook Vivianne Miedema, die haar tweede treffer van dit EK maakte, was verheugd. "Dit is gewoon genieten. We spelen heel het toernooi al naar behoren. Dat we nu tegen Engeland met een 3-0 zege van het veld stappen, geeft heel veel vertrouwen voor de finale tegen Denemarken. Hoewel dat wel een heel lastige en moeilijke wedstrijd wordt. We hebben slechts twee dagen om te herstellen, maar gezien onze eigen spirit en met dit publiek achter ons, moet dat genoeg zijn."

EK-FINALE! EK-FINALE! Lees het wedstrijdverslag van de halve finale van Oranje tegen Engeland (3-0).

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen