Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjevrouwen genieten: 'Hartstikke mooi begin'

KNVB Media
KNVB Media
17 juli 2017, 8:00

Jackie Groenen, uitblinker aan de kant van de Oranjevrouwen. - Foto: KNVB Media

De glimlach was niet van de gezichten van de Oranjevrouwen af te slaan zondagavond na het met 1-0 gewonnen openingsduel tegen Noorwegen. "Een hartstikke mooi begin”, vond ook bondscoach Sarina Wiegman. "Maar we hebben nog helemaal niks.”

Met 1-0 krijg je ook drie punten en zijn we net zo blij

Wiegman was trots op haar ploeg na afloop van de openingswedstrijd van het EK in eigen land. “Ik vind dat we een heel goede wedstrijd hebben gespeeld”, vertelde de bondscoach voor de camera van de NOS. Ja, ook zij had gezien dat haar ploeg wat moeite had om het net te vinden. “Het was gemakkelijker geweest als we de tweede hadden gemaakt, maar met 1-0 krijg je ook drie punten en zijn we net zo blij.”

Steuntje in de rug

Wiegman had met haar ploeg genoten van de sfeer in de Galgenwaard, waar meer dan twintigduizend supporters zorgden voor een heerlijke voetbalavond. “Het was zo'n geweldige ambiance. Dat was een steuntje in de rug." Na afloop kwamen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima de kleedkamer in om de ploeg te feliciteren. Wiegman: “Hartstikke mooi dat zij ook een heel leuke avond hebben gehad.”

Doelpuntenmaker Shanice van de Sanden wordt gefeliciteerd door aangever Lieke Martens.

Ook Jackie Groenen had een geweldige avond beleefd. De middenvelder was de absolute uitblinker aan de kant van Oranje. “Het was een spannende wedstrijd”, vond ze. “We creëerden goede kansen, alleen hadden we op het begin een beetje moeite om ze te maken.”

‘Onder de zenuwen’

Ik zat onder de zenuwen, dat kan ik nu wel eerlijk zeggen

Spanning? Ja, grijnsde Groenen. Daar had ze wel wat last van gehad. “Je voelde de spanning op het veld, maar ik denk dat we vrij rustig zijn gebleven.” Hoe anders was dat voorafgaand aan het duel. “Ik zat onder de zenuwen, dat kan ik nu wel eerlijk zeggen. Maar ik dacht 'ik ga er van genieten' en toen ging het lekker.”

De 1-0 zege op Noorwegen is een mooi begin, vond ook Groenen, maar meer dan dat ook niet. “Er komen nog twee heel belangrijke wedstrijden aan. Nu gaan we er even van genieten, maar vanaf morgen moeten we weer met de voetjes op de grond en op naar Denemarken.”

Geweldige EK-start Oranjevrouwen Geweldige EK-start Oranjevrouwen Lees hier het wedstrijdverslag van het duel tussen Nederland en Noorwegen.

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen