Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jackie Groenen: 'We wilden er een schepje bovenop doen'

KNVB Media
KNVB Media
11 april 2017, 21:45

Jackie Groenen speelde tegen IJsland de gehele wedstrijd. - Foto: KNVB Media

Middenvelder Jackie Groenen stond dinsdag in de oefeninterland tegen IJsland (4-0) voor de tweede achtereenvolgende keer in de basis van de Oranjevrouwen. Met een assist bij de 2-0 was ze bovendien belangrijk.

De 22-jarige Groenen stond na afloop in de catacomben van De Vijverberg met een grote glimlach de media te woord. "Zeker in eigen land, met zoveel publiek op de tribunes, zijn dit leuke wedstrijden", zei Groenen. "Ook mijn familie zat op de tribune, daarom is dit extra bijzonder."

Middenveld onder controle

Mijn familie zat op de tribune, daarom is dit extra bijzonder

Voor rust speelde Groenen in een controlerende rol, na rust ging ze iets offensiever spelen. "We hadden het middenveld goed onder controle. In de eerste helft creëerden we veel kansen, maar maakten we ze nog niet af. De laatste pass was ook vaak niet goed. In de tweede helft maakten we het wel af."

Jackie Groenen speelde na de pauze iets offensiever.

Blind voor de goal

Vijf minuten na rust resulteerde haar iets gewijzigde rol al in de 2-0. "Ik kreeg de bal van de zijkant van Desiree van Lunteren en draaide weg van mijn tegenstander", beschrijft ze haar actie. "Ik gaf de bal scherp voor en Vivianne Miedema liep hem binnen. Met Vivianne weet je dat je de bal blind voor de goal kan leggen en zij hem daar wel binnenloopt."

Zo sloot Oranje de interlandperiode met een goed gevoel af. "Ook tegen Frankrijk vond ik dat we geen slechte wedstrijd speelden en lieten we zien wat we waard zijn. Vandaag wilden we daar nog een schepje bovenop doen. En dat is, denk ik, gelukt.”

Nederland - IJsland 4-0 Nederland - IJsland 4-0 Klik hier voor het complete verslag van de wedstrijd.

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen