Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Miedema wijst Oranjevrouwen de weg langs IJsland

KNVB Media
KNVB Media
11 april 2017, 23:00
5:29

Vivianne Miedema maakt de 1-0 tegen IJsland. - Foto: KNVB Media

De Oranjevrouwen hebben dinsdag met 4-0 gewonnen van IJsland. Mede dankzij twee doelpunten van Vivianne Miedema waren de OranjeLeeuwinnen dinsdag de baas op De Vijverberg in Doetinchem.

Na een vroege wake-up-call van IJsland, een lage voorzet hobbelde tergend langzaam voorbij het Nederlandse doel, waren de Oranjevrouwen oppermachtig. Met name de razendsnelle Shanice van de Sanden zorgde voor veel gevaar, maar doelman Gunnarsdottir was regelmatig een sta in de weg.

Vrije trap

Uit een vrije trap van Tessel Middag brak Vivianne Miedema halverwege de eerste helft de ban voor de Oranjevrouwen. IJsland, dat van de acht eerdere ontmoetingen nog maar één keer had verloren van Nederland, kon daar weinig tegenover stellen. Het was dan ook Oranje dat voor rust het dichtst bij de tweede treffer was, maar een inzet van Kika van Es strandde in de doelmond.

Anouk Dekker speelde een sterke wedstrijd in het hart van de defensie.

Na rust werd de Nederlandse dominantie alleen maar groter. Het spel van Oranje werd steeds frivoler en de IJslandse defensie werd bij tijd en wijlen tureluurs gedraaid. Jackie Groenen, die wederom in de basis startte, zorgde met een fraaie individuele actie voor de assist op de 2-0 van Miedema. En met een handige aanname in de zestien creëerde Lieke Martens zelf de derde treffer.

Wissels

Mede door een groot aantal wissels aan beide kanten zakte het tempo van de wedstrijd daarna wat in, al was IJsland nog een paar keer dichtbij de eretreffer. Sari van Veenendaal hield haar doel echter schoon. In de allerlaatste seconde werd het na een actie van Lieke Martens nog 4-0 door een eigen doelpunt van Glódís Viggosdottir.

Zo spoelde Oranje de wrange nasmaak van de 2-1 nederlaag tegen Frankrijk, afgelopen vrijdag in Utrecht, deels weg en tankte het vertrouwen tegen een andere EK-deelnemer. In juni spelen de vrouwen de volgende twee oefenwedstrijden, te beginnen met Japan op vrijdag 9 juni in Breda.

Statistieken Nederland - IJsland Statistieken Nederland - IJsland Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd.

Jackie Groenen Jackie Groenen "We wilden er een schepje bovenop doen." Lees haar reactie op de overwinning op IJsland.

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen