Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Gaal: 'Het wordt nog beter'

KNVB Media
KNVB Media
7 september, 22:45

Steven Berghuis wint het kopduel van Mert Müldür. - Foto: KNVB Media

Louis van Gaal hoorde zijn naam door de Johan Cruijff ArenA scanderen. Al tijdens de wedstrijd, waarin Oranje na een formidabele avond met liefst 6-1 afrekende met Turkije. "Het was een gok, maar we hebben deze week een geweldige prestatie geleverd."

Aanvoerder Virgil van Dijk kon dat beamen: "We kunnen alleen maar positief praten over de eerste helft. Hoe snel we de bal weer veroveren na balverlies. Dat ging met vlagen ook al goed tegen Montenegro. Als je de bal zo snel verovert, dat geeft gewoon een boost. We wisten dat het zou vanavond lastig zou kunnen worden. Maar we scoren snel en dat helpt enorm. Met het stil krijgen van de Turkse fans en het aansporen van onze supporters", aldus de aanvoerder tegen de NOS.

"Al met al was het best een mooie avond. We hebben een frisse start gemaakt met een nieuwe bondscoach en zijn in de opbouw naar iets moois", aldus Van Dijk die bij de tegengoal in de slotfase een tik op zijn enkel kreeg. "Ik ben aardig geraakt, maar het valt mee", stelde hij de buitenwacht gerust.

De wedstrijdbal is voor Memphis!

Depay: 'Klaassen de beste'

Memphis Depay was ondanks zijn hattrick kritisch op zichzelf, maar keek uiteraard ook terug op een geweldige wedstrijd. "We beginnen fantastisch en daarmee maakten we het onszelf makkelijk. De sfeer in het stadion was geweldig en ik hoop dat de mensen thuis ook hebben genoten. Vandaag was de klik met Davy Klaassen geweldig. Ik denk dat hij de beste van het veld was. Hij weet wanneer hij in de box moet komen. Zeker de eerste goal was geweldig, daar kan ik echt van genieten."

Met zijn drie goals komt Depay qua interlandtreffers op gelijke hoogte met Johan Cruijff en Abe Lenstra: 33 stuks. "Met deze hattrick ben ik echt blij en de bal gaat mee naar huis. En ja, Cruijff en Lenstra. Dat zijn legendes, daar kun je niemand mee vergelijken. Zij hebben ons als Nederlands voetbal op de kaart gezet. Voor mij is nu het belangrijkste dat ik goals blijf maken en dat we blijven winnen."

'Alles in eigen hand'

Bondscoach Louis van Gaal feliciteert Davy Klaassen met zijn topwedstrijd.

Bondscoach Louis van Gaal stond na afloop moe, maar voldaan de media te woord. "6-1, ik had hier vooraf voor getekend. Het is een fantastische groep, dat kan ik nu weer zeggen. Een hele blije en goede groep. Als ze een goed plan hebben, dan willen ze dat uitvoeren. Dat hebben we vanavond gezien. We hebben totale pressie gespeeld en de jongens konden dat de hele wedstrijd volhouden. Die eerste goal is echt hogeschool. Dat hebben we niet getraind of geoefend. Dat komt er op dat moment gewoon uit."

Na het gelijkspel in Noorwegen (1-1) en dikke winstpartijen tegen Montenegro (4-0) en Turkije (6-1) heeft het Nederlands elftal voor het eerst in de kwalificatie de koppositie in handen. "Ons streven was een grote stap te zetten naar ons grote doel, namelijk kwalificatie voor het WK", aldus Van Gaal. "Op dit moment hebben we alles in eigen hand. En dat is knap. Want het was een lastige uitwedstrijd in Noorwegen. Daarna kregen we ook te maken met schorsingen en geblesseerden. Het was een grote gok, zei ik al bij mijn aanstelling. Als ze mijn visie niet zouden accepteren, dan zou het lastig worden. Maar vanaf dag 1 zat het goed. Vanaf nu wordt het nog beter, want we gaan automatismen inslijpen. Daarom heb ik ook veel gewisseld, zodat andere spelers ook de visie kunnen ervaren en eigen maken." Nederland - Turkije 6-1 Nederland - Turkije 6-1 Oranje slaat ongenadig toe in spektakelstuk tegen Turkije. Hier lees je het wedstrijdverslag.

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen