Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Gaal na gelijkspel in Oslo: 'We zijn geen wereldtop'

KNVB Media
KNVB Media
1 september, 23:00

Louis van Gaal was niet tevreden over het spel van Oranje tegen Noorwegen. - Foto: KNVB Media

Louis van Gaal keek met een realistische en kritische noot terug op het gelijkspel van het Nederlands elftal in Oslo. Oranje kwam in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen niet verder dan 1-1 en verloor opnieuw punten in de strijd om een WK-ticket. "We waren onzorgvuldig."

"We hebben gespeeld om te winnen. Dat is niet gelukt omdat we veel te onzorgvuldig waren", zag de bondscoach. "Dat komt ook door de wijze waarop de Noren speelden. Zij maakten het veld ontzettend klein door in een heel compacte ruimte te verdedigden. Het is niet makkelijk om daar doorheen te komen. Dan moet iedereen de vorm hebben om zorgvuldig te spelen, creatief te zijn en durf te tonen. Dat lukte niet vanavond", aldus Van Gaal tegen de NOS.

"De corners en vrije trappen kwamen niet aan, dat moet ook veel beter. Wij kunnen wel denken dat dit Nederlands elftal wereldtop is, maar dat is niet zo. We zullen meer als een team moeten spelen. Zoals Noorwegen dat vanavond als team beter was." En een superspits als Erling Haaland in de gelederen had, al gaf Van Gaal diens directe tegenstander Stefan de Vrij stevige complimenten. "Het is bij twee, drie momenten van Haaland gebleven. Ik vond De Vrij fantastisch spelen. Echt fantastisch."

Door het gelijkspel in Oslo heeft Oranje in de WK-kwalificatie al vijf verliespunten, één meer dan koploper Turkije. Van Gaal zag daar niet zo'n probleem in. "Dat puntenverlies geldt ook voor Montenegro, Noorwegen en Turkije. Maar als wij niet winnen, dan verdienen we het ook niet om kampioen van de groep te worden. Dus we zullen een keer moeten winnen."

Virgil van Dijk en Erling Haaland.

Van Dijk: 'Hadden moeten winnen'

"Het was een lastige pot, dat wisten we van tevoren. Maar we hadden hier wel moeten winnen", vond aanvoerder Virgil van Dijk "Het was balen hoe we de goal tegen kregen. We sloten aan en helaas was Cody degene die achter bleef. Dat mag niet gebeuren en moeten we de volgende wedstrijd beter doen. Daarna speelden we onrustig, maar creërden we wel mogelijkheden. We hebben mogelijkheden gehad om de wedstrijd op slot te gooien."

Depay: 'Creativiteit ontbrak'

Memphis Depay kon na de wedstrijd duidelijk de vinger op de zere plek leggen. "Het was een lastige wedstrijd met een teleurstellend resultaat. Maar als je realistisch kijkt, dan hebben we ook weinig afgedwongen. De creativiteit ontbrak. We hebben wel de spelers, maar het was er niet vanavond. Het was niet goed genoeg. Het moet beter in de volgende wedstrijd. Meer creativiteit. We moeten aan de bak de komende wedstrijden." 

Memphis Depay in duel met Stefan Strandberg (4) en Julian Ryerson (14).

Bijlow: 'Trots op debuut'

Doelman Justin Bijlow hoorde maandag dat hij in Oslo zou debuteren voor Oranje. "Het is jammer dat we niet hebben gewonnen. Maar natuurlijk ben ik heel trots en blij dat ik mijn debuut mocht maken. Voor de wedstrijd had ik gezonde spanning, maar eenmaal in het veld had ik weer normale wedstrijdspanning."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Fysieke strijd in Noorwegen levert Oranje punt op.

Kwalificatie WK 2022

Hoe staat Oranje ervoor in de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen