Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dumfries: 'Dit begint op een jongensdroom te lijken'

KNVB Media
KNVB Media
17 juni, 23:30

Weer een treffer van Denzel Dumfries! Hij is na twee duels Oranjes topscorer dit EK. - Foto: KNVB Media

In de openingswedstrijd tegen Oekraïne (3-2) bezorgde Denzel Dumfries Oranje de winst. Donderdag was hij in tweede groepswedstrijd van EURO 2020 tegen Oostenrijk opnieuw van grote waarde in zijn aanvallende rol. De rechtsback sleepte een penalty uit het vuur en scoorde zelf de 2-0.

"Een jongensdroom? Ja, het begint erop te lijken", sprak Denzel Dumfries tegen de NOS over zijn betrokkenheid bij beide goals. "De penalty was volgens mij terecht. De tweede begon met een goede bal van Memphis, Malen stond op scherp en ik hoefde hem er alleen maar in te tikken. Maar het belangrijkste zijn de drie punten. We zijn fantastisch van start gegaan, het is nu zaak de focus te houden. Je weet waar we voor gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat het kan. We groeien in het toernooi. Het voelt goed."

Memphis Depay viert de 1-0. Hij benutte een strafschop.

Aanvoerder Georginio Wijnaldum waakt voor euforie. "Het is mooi dat we nu al zeker zijn van de volgende ronde. Dat is zeker een luxe, maar we willen de laatste wedstrijd tegen Noord-Macedonië ook winnen. Soms sluipt het er namelijk in dat je wat verslapt. Daar moeten we nu voor waken. We zij  een team dat hard moet werken en geconcentreerd moet blijven voetballen om resultaat te halen."

Daley Blind werd na 64 minuten uit voorzorg gewisseld, maar kon terugkijken op een sterke wedstrijd. "We hebben heel zakelijk gespeeld. Aan de bal kon het beter, maar we hebben weinig weggegeven. Soms werden we teruggedrongen, maar het is niet erg om soms even de bal niet te hebben. Ook toplanden als Frankrijk en Duitsland liggen daar niet wakker van. Uiteindelijk gaat het om het resultaat en dat hebben we vandaag behaald."

Hoeveel Oranjefans zien we straks bij de achtste finale in Boedapest?

Oranje sluit de groepsfase maandag in Amsterdam af tegen het nog puntloze Noord-Macedonië en vertrekt daarna naar Boedapest voor de achtste finale op zondag 27 juni. Frenkie de Jong kan zich al verheugen op het spelen in een volle Puskás Aréna. "Super leuk, hopelijk komen er heel veel Nederlanders ons steunen en kunnen we er daar ook een feest van maken. Het is lekker dat we nu al zeker weten dat we eerste zijn in de groep. Zelf voel ik me goed. Nu is het zaak dat we goed herstellen en dan kijken we wat we in de laatste groepswedstrijd gaan doen. Het is aan de trainer om te kijken wie hij laat spelen tegen Noord-Macedonië."

Bondscoach Frank de Boer: 'We moeten niet te vroeg pieken.'

Twee gespeeld, zes punten. Bondscoach Frank de Boer had geen verdere wensen meer voor dit moment. "Ik ben zeer tevreden. Dit was een degelijke zege. Tegen Oekraïne gaven we nog wat kansen weg, vanavond niet. Alleen waren we erg slordig met balbezit zodra we de bal veroverden. Maar we moeten niet te vroeg pieken", zei hij met een glimlach.

Sommige jongens hebben rust nodig, anderen hebben juist baat bij ritme.

Of De Boer maandag tegen Noord-Macedonië een compleet ander team het veld instuurt, wist hij nog niet. "We gaan nu goed overleggen met de staf en de spelers zelf. Sommige jongens hebben rust nodig, anderen hebben juist baat bij ritme. De wedstrijd in Boedapest is het belangrijkste en daarvoor moet je uiteindelijk de juiste keuze maken."  2-0 zege 2-0 zege Oranje klopt Oostenrijk en is zeker van groepswinst op EK.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen