Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wijnaldum: 'Geweldig om weer voor publiek te spelen'

KNVB Media
KNVB Media
27 maart, 20:15

Ze waren er weer: de Oranjefans! - Foto: KNVB Media

Te weinig gescoord, maar zeer tevreden over het spel. Op die manier keek het Nederlands elftal terug op de met 2-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. "Maar het was geweldig om weer voor publiek te spelen."

Frank de Boer.

Bondscoach Frank de Boer was 'zeer tevreden' over het spel van zijn equipe. "We hielden het tempo continu hoog. Bijna elke aanval was dreigend. We moeten onszelf alleen met minimaal vijf goals belonen. In dat opzicht is het wel frustrerend. In de WK-kwalificatie kan het doelsaldo een extra punt opleveren, Wat dat betreft hebben we iets verzuimd", zei hij in gesprek met de NOS.

Berghuis' eerste

De openingstreffer van Oranje in de 32e minuut was een bijzonder moment voor Steven Berghuis. In zijn 23e interland krulde hij met een prachtig schot zijn eerste interlanddoelpunt binnen. "Ik ben enorm trots op dit doelpunt. Hier train je dagelijks op en dat wordt nu uitbetaald."

Luuk de Jong krijgt de felicitaties van Memphis Depay bij de 2-0 voor Oranje.

Mirakel

Luuk de Jong kreeg het vertrouwen met een basisplaats en beloonde zijn goede optreden halverwege de tweede helft met een uitstekende kopgoal. Dat de teller uiteindelijk maar bij twee doelpunten bleef steken, was bijkans een mirakel. "We zijn blij dat we hebben gewonnen, maar we mogen ook kritisch op onszelf zijn", sprak de spits. "Met zoveel kansen hadden we vandaag meer moeten scoren. Soms heb je dat in het voetbal. Gelukkig hebben we er wel twee gemaakt en winnen we de wedstrijd. We kunnen zeker tevreden zijn met de manier waarop we speelden, met goede aanvallen en combinaties."

Met de winst op Letland heeft Oranje de valse kwalificatiestart tegen Turkije volgens De Jong 'iets goedgemaakt'. "Iedereen wist dat het in Istanboel niet goed was. Het overkwam ons een beetje. Dan hoef je geen harde woorden te spreken, maar het gaat er wel om hoe je op zo'n resultaat reageert. Ik denk dat we dat vandaag goed hebben gedaan. We hebben 100% gegeven."

Georginio Wijnaldum: 'Het was geweldig om weer voor publiek te spelen'.

Gretiger

Volgens aanvoerder Georginio Wijnaldum kon Oranje tegen de Letten goed de ruimtes vinden. Daardoor slaagde de ploeg erin ook veel kansen te creëren, die helaas niet allemaal werden benut. "Ik weet niet hoeveel ballen zij van de lijn hebben gehaald, maar ik denk dat we wat gretiger moeten zijn om te scoren. Meer doen om die bal over de lijn te krijgen. Al met al is het goed dat we zoveel kansen hebben gecreëerd."

Toen Wijnaldum werd gevraagd naar de de aanwezigheid van de fans, verscheen er een brede lach op zijn gelaat. ,,Het was geweldig om weer voor publiek te spelen. De laatste keer dat ik dat deed was in december, met Liverpool. Toen waren het er maar 2.000, nu 5.000. Ik hoop dat dit een begin is naar de volledige terugkeer van fans in het stadion."

Nederland - Letland 2-0. Nederland - Letland 2-0. Oranje viert terugkeer fans met 2-0 zege op Letland. Lees hier het complete verslag.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen