Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stéphanie Frappart scheidsrechter bij Nederland - Letland

KNVB Media
KNVB Media
16 maart, 13:00

Stéphanie Frappart leidde in 2019 de WK-finale tussen de OranjeLeeuwinnen en de Verenigde Staten. - Foto: KNVB Media

Het WK-kwalificatietreffen tussen Nederland en Letland staat zaterdag 27 maart onder leiding van de Française Stéphanie Frappart. Nog niet eerder had een vrouwelijke arbiter bij Oranje de touwtjes in handen.

Stéphanie Frappart: eerste vrouwelijke arbiter bij interland Oranjemannen.

Voor Letland is het de tweede ontmoeting met de 37-jarige Frappart. Vorig jaar september leidde zij het UEFA Nations Leagueduel tussen Malta en Letland (1-1). Drie maanden daarna debuteerde zij als vrouwelijke scheidsrechter in de Champions League bij Juventus - Dynamo Kiev (3-0).

Op haar palmares prijken verder het duel om de Europese Supercup 2019 tussen Liverpool en Chelsea (2-2) en de finale van de FIFA Women’s World Cup 2019 tussen de Verenigde Staten en de OranjeLeeuwinnen (2-0).

Start WK-kwalificatie

Oranjes eerste WK-plaatsingsduel, woensdag 24 maart in en tegen Turkije, wordt gefloten door Michael Oliver. De Engelsman leidde in de vorige WK-kwalificatiecampagne ook een wedstrijd van het Nederlands elftal. Dat was in oktober 2017, toen Oranje in Borisov met 3-1 van Wit-Rusland won.

De ploeg van bondscoach Frank de Boer sluit de interlandperiode dinsdag 30 maart af in Gibraltar. De FIFA heeft de Portugees Joao Pedro Silva Pinheiro als scheidsrechter aangesteld. Voor Oranje is het een dubbele eerste kennismaking; een arbiter die nog niet eerder actief was bij de nationale ploeg en een tegenstander waar men nog nooit tegen voetbalde.

5.000 fans welkom 5.000 fans welkom Onderzoek Fieldlab Evenementen bij Nederland - Letland. WK-kwalificatie: groep G WK-kwalificatie: groep G Programma van Oranje in groep G van de WK-kwalificatie.

WE THE WAVE

Het huidige Nederlands elftal staat bekend als The New Wave. Een generatie met de ambitie om Europees kampioen te worden en waar iedereen die achter Oranje staat onderdeel van uitmaakt. We the wave! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen