Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fans weer welkom bij Nederland - Letland; onderzoek Fieldlab Evenementen

KNVB Media
KNVB Media
16 maart, 16:00

Tijdens Nederland - Letland zijn er 5.000 toeschouwers welkom in de Johan Cruijff ArenA. - Foto: KNVB Media

Tijdens de interland Nederland - Letland op zaterdag 27 maart mogen wij weer bezoekers verwelkomen, doordat de wedstrijd toegevoegd is aan een reeks van Fieldlab evenementen. Tijdens deze wedstrijd vindt nieuw onderzoek plaats van Fieldlab evenementen na twee eerdere succesvolle edities bij N.E.C. en Almere City FC.

Op 27 maart mogen maximaal 5000 bezoekers de WK-kwalificatiewedstrijd bijwonen. Daarmee is dit het grootste onderzoek sinds de start van deze Fieldlabs in februari en hiermee wordt verder toegewerkt naar het op veilige en verantwoorde wijze publiek toelaten in de stadions. Dit is mede van belang voor de slotfase van de lopende betaald voetbalcompetities en richting UEFA EURO 2020. Als bezoeker van deze wedstrijd kun jij hier een bijdrage aan leveren.   

Onderzoeksbubbels 

Net als bij eerdere Fieldlab event wordt tijdens Nederland - Letland gebruik gemaakt van een aantal bubbels. Per bubbel worden mogelijke scenario’s en gedragselementen voor het ontvangen van publiek op tribunes van grootschalige evenementen getest, zonder rekening te houden met anderhalve meter afstand. Te denken valt aan een volledig gevuld vak met families, een vak dat voor de helft is gevuld met groepen van vier vrienden en een vak waar om en om een stoel bezet is.

Daarnaast bevat één van de bubbels het wetenschappelijk onderzoeksproject naar aerosolen en COVID-19 onder leiding van de TU Eindhoven. Onderzocht wordt de opbouw van aerosolenconcentraties in een stadion en de effectiviteit van maatregelen om die aerosolenconcentraties te reduceren. In december werden daarvoor al eerste metingen gedaan in de ArenA zonder publiek, met kunstmatige aerosolgeneratoren.

Met het onderzoek wordt verder toegewerkt naar het op veilige en verantwoorde wijze publiek toelaten in de stadions.

Fieldlab Evemementen 

Fieldlab Evenementen is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector in samenwerking met de overheid. Fieldlab voert praktijkonderzoeken uit, met als doel kennis en data te verzamelen gericht op de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. De eerste pilots vonden plaats bij onder meer een congres, een theatervoorstelling, een indoorconcert en dance-event en twee betaald voetbalwedstrijden. Nederland - Letland is de derde voetbalwedstrijd waar een onderzoek plaatsvindt.

Op basis van de resultaten van de Fieldlabs kan het kabinet geadviseerd worden om de toetsingskaders te verfijnen en de corona-routekaart aan te passen. De bevindingen worden ook gebruikt voor Het Nationaal Evenementenplan, dat de ambitie heeft om vanaf 1 juli 2021 weer zakelijke en publieksevenementen met volledig publiek en zonder 1,5 meter afstand te organiseren.

Tickets kopen 

De tickets kunnen aangeschaft worden via de ticketshop van de KNVB. Woensdag 17 maart om 09.00 uur start de kaartverkoop voor de Oranje Clubcardhouders, om 15.00 uur volgt de open verkoop.*

*Houd er bij aanschaf van de tickets rekening mee dat op 27 maart de avondklok van kracht is.

Tickets Tickets Bestel hier tickets voor Nederland - Letland.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht met veelgestelde vragen. Deze lijst wordt continu bijgewerkt. Heb je vragen die hier niet worden beantwoord? Neem dan contact op met de KNVB of Fieldlab Evenementen.

Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Hier vind je de veelgestelde vragen.

Internetverkoop

Vragen over de wedstrijd of tickets.

Fieldlab Evenementen

Vragen over Fieldlab.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen