Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FAQ Fieldlab WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Letland

KNVB Media
KNVB Media
16 maart, 16:00

Bij de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Letland op zaterdag 27 maart in de Johan Cruijff ArenA is publiek toegestaan. - Foto: KNVB Media

Bij de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Letland op zaterdag 27 maart in de Johan Cruijff ArenA is publiek toegestaan. Bekijk hieronder een overzicht met veelgestelde vragen.

De lijst met vragen wordt continu bijgewerkt. Heb je vragen die hier niet worden beantwoord? Neem dan contact op met de KNVB of Fieldlab Evenementen.

Internetverkoop

Vragen over de wedstrijd of tickets.

Fieldlab Evenementen

Vragen over Fieldlab.

Testen

Vragen over testen.

Wat is Fieldlab Evenementen?

Fieldlab Evenementen is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, verenigd in het EventPlatform, de Alliantie van Evenementenbouwers en de Overheid. Het heeft als hoofddoel de evenementenbranche terug naar het oude normaal te brengen. Het is mede opgezet met wetenschappers en kennisinstellingen, de Topsectoren Creatieve Industrie en Life Sciences & Health en CLICKNL. Het programma wordt ondersteund door de ministeries van VWS, OCW, EZK en JenV.

 

Wat is het doel van Fieldlabs?

Fieldlab voert praktijkonderzoeken uit, met als doel kennis en data te verzamelen gericht op de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit.

Vinden deze pilots alleen plaats binnen het voetbal?

Afgelopen weken zijn er Fieldlabs geweest bij een zakelijk congres, een theatervoorstelling van Guido Weijers, een indoor dance event en concert en twee festivals.

Waarom werkt de KNVB mee aan de Fieldlabs?

Nederland verlangt naar live evenementen en daaronder vallen ook de wedstrijden in het betaald voetbal en de interlands van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen. Samen met de overheid en andere sectoren willen de KNVB, de clubs, de Eredivisie CV en de CED daarom wetenschappelijk laten onderzoeken wat momenteel alle mogelijkheden zijn om dit veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Gunstige resultaten van dit onderzoek kunnen het proces versnellen richting goed gevulde stadions in de slotfase van het seizoen 2020/'21 in het betaald voetbal en bij EURO 2020. Daarvoor zou al beperkt publiek kunnen worden toegestaan met anderhalve meter afstand, zoals het betaald voetbal aan het begin van het seizoen bijna 130 wedstrijden succesvol organiseerde. In mei en juni moeten – op basis van de resultaten van de Fieldlabs – de laatste stappen plaatsvinden richting het verhogen van de capaciteit en het doorbreken van de anderhalve meterbarrière.

 

Mag er na het Fieldlab event op 27 maart weer publiek in het stadion toegelaten worden?

In de routekaart van het kabinet staat precies wanneer (beperkt) publiek weer in de stadions welkom is. De onderzoeken van Fieldlab Evenementen vinden plaats naast eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen, zoals het weer toelaten van (beperkt) publiek. Dus niet in plaats van. Het betaald voetbal heeft eerder al met bijna 130 wedstrijden aangetoond prima in staat te zijn om verantwoord publiek te kunnen toelaten met anderhalve meter afstand. De Fieldlabs gaan door de barrière van anderhalve meter om op die manier zinvolle kennis en inzichten te vergaren die de samenleving kunnen helpen terugkeren naar het ‘oude normaal’ en het voetbal naar volle stadions. Op basis van de resultaten van de Fieldlabs kan het kabinet geadviseerd worden om de toetsingskaders te verfijnen en de corona-routekaart aan te passen.

Wat zijn pilot events?

Pilot events zijn praktijkonderzoeken rondom bestaande evenementen. Deze onderzoeken zijn gericht op het verkrijgen van kennis en data om in de toekomst weer veilig en verantwoord evenementen, met een grotere bezoekerscapaciteit, te kunnen organiseren.

Wedstrijd en ticketverkoop

 

Waar kan ik tickets kopen?

Tickets voor de WK kwalificatiewedstrijd Nederland – Letland zijn te koop via de ticketshop van de KNVB.

 

Wat kosten de tickets?

Omdat dit een testevent is, hebben alle tickets dezelfde prijs van 20,21 euro ongeacht je zitplaats.

 

Krijgen Oranje ClubCardhouders korting?

Oranje ClubCardhouders kunnen hun tickets kopen voor een gereduceerd tarief van €12,50.

 

Hoeveel tickets mag ik per persoon kopen?

Je mag maximaal 4 tickets per persoon kopen.

 

Kan ik plaatsnemen in het sfeervak?

In het traditionele sfeervak (vakken 125 en 126) is een bubbel gecreëerd, dus daar kun je in plaatsnemen. Kijk in de ticketshop op onsoranje.nl/tickets voor de beschikbare tickets.

 

Kan ik mijn tickets overdragen als ik zelf niet kan gaan?

Nee, bij deze wedstrijd is een ticket persoonlijk en niet overdraagbaar. Als voorwaarde geldt onder meer dat de houder van een ticket geregistreerd moet staan en bereikbaar moet zijn voor de organisatie.

 

Wanneer ontvang ik mijn tickets?

De tickets worden in de week voor de wedstrijd via e-mail toegestuurd en heb je uiterlijk 24 uur voor aanvang van de wedstrijd in je bezit. Mocht je de tickets niet hebben ontvangen, dan kun je contact opnemen met de KNVB via internetverkoop@knvb.nl.

Internetverkoop

Vragen over de wedstrijd of tickets.

Ik wil graag meerdere kaarten tegelijk kopen om bij elkaar te kunnen zitten, is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt maximaal 4 kaarten per persoon kopen. Belangrijk hierbij is dat je aan elk ticket afzonderlijk een 06-nummer koppelt en de naam van de tickethouder, zodat de persoonlijke instructies via de Close App verstuurd kunnen worden.

Hoe kan ik de Close app downloaden?

In jouw bevestigingsmail, na het kopen van tickets, zit een link waarmee je direct in de juiste omgeving van de Close app (specifiek voor dit event) terecht komt. Als je meerdere tickets hebt aangeschaft, is het belangrijk om deze e-mail ook door te sturen naar degene waarvoor je de tickets hebt gekocht, zodat zij ook de juiste link ontvangen om de Close App te kunnen downloaden. Je kunt je medebezoekers ook direct in de Close App uitnodigen door een groepslink met ze te delen. Je kunt dan ook onderling communiceren via de chat.

Ik heb de Close app gedownload via de Appstore/playstore, maar ik word om een code gevraagd. Waar vind ik deze code?

Klik op deze link of vul de volgende code handmatig in: ONSORANJE. Let wel op dat je alleen de informatie ontvangt, als je een ticket hebt aangeschaft via onsoranje.nl/tickets en jouw telefoonnummer hebt bijgevoegd.

Waarom moet ik de Close app downloaden?

Met de Close app kunnen we als organisatie communiceren met onze bezoekers. Je ontvangt handige berichten en persoonlijke instructies voor jouw toegewezen bubbel en toegangstijd. Ook heb je alle informatie op één plek en word je begeleid in het maken van je testafspraak voor en na het evenement.

Waarom lukt het me niet de Close App te downloaden?

Lukt het je niet om in te loggen of heb je andere vragen over de app? Neem dan contact op met support@beclose.to.

Waarom zie ik geen informatie over het testen en de bubbels?

Staat er in de Close App dat je nummer niet wordt herkend, dan komt je telefoonnummer waarmee je bent ingelogd niet overeen met het telefoonnummer dat je bij de ticketaankoop hebt doorgegeven. Neem contact op met internetverkoop@knvb.nl om je telefoonnummer te wijzigen.

Internetverkoop

Vragen over de wedstrijd of tickets.

Waar moet ik parkeren bij de wedstrijd?

Afhankelijk van jouw positie in het stadion, wordt via de Close App een advies gegeven waar jij het beste kunt parkeren ten opzichte van jouw bubbel in het stadion. Download hiervoor de Close App. Het is in deze tijd niet de bedoeling om een niet-essentiële reis met het OV te maken. We raden dan ook aan om met de auto, fiets of te voet te komen.

Ontvang ik punten voor deze wedstrijd als Oranje ClubCardhouder ?

Omdat deze wedstrijd onder Fieldlab Evenementen valt en slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, worden geen punten toegekend.

Kan ik op elk gewenst moment het stadion betreden?

Nee, dat is niet mogelijk. Het stadion opent om 16.30 uur. Op je ticket is aangegeven binnen welk tijdslot je het stadion kunt betreden. Houd je alsjeblieft aan deze tijd. Zo kunnen we de instroom richting het stadion beter controleren.

Kan ik na afloop van de wedstrijd het stadion direct verlaten?

Nee, dat is niet mogelijk. De stadionspeaker zal na afloop van de wedstrijd omroepen welke vakken het stadion mogen verlaten. Zo bereiken we een betere spreiding.

Na afloop van de wedstrijd geldt de avondklok, hoe kan ik dit regelen?

De wedstrijd start om 18.00 uur. Houd daarom bij aanschaf van jouw tickets rekening met de avondklok die start om 21.00 uur. Er wordt hiervoor geen uitzondering gemaakt.

Is er catering in het stadion?

Ja, het is afhankelijk van de bubbel waar je in zit op welke manier je gebruik kunt maken van de catering in het stadion. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

Mag ik naar het toilet?

Ja, dat mag. Binnen jouw bubbel is er een sanitaire voorziening.

 

Wat moet ik meenemen naar de wedstrijd?

Een ticket, een geldig testbewijs (negatieve testuitslag) en een identiteitsbewijs.

Vragen over het onderzoek

 

Moet ik getest worden voordat ik een pilot event bezoek?

Ja, de bezoeker moet vooraf worden getest en vult binnen 24 uur voor het evenement naar waarheid een gezondheidsverklaring in. Meer informatie over het testen en de testlocaties volgt.

Kan ik ook een zelftest gebruiken om een geldig testbewijs te krijgen voor het event?

Nee, je kunt je alleen voor de wedstrijd laten testen bij de daarvoor aangewezen testlocaties bij jouw in de buurt. Andere testen zijn niet geldig.


Kan ik voor meer personen tegelijk een afspraak maken?

Nee, het dat is niet mogelijk. Voor elk persoon moet een eigen afspraak gemaakt worden.

Hoelang van tevoren moet ik me laten testen?

Je moet je laten testen op zaterdag 27 maart, de dag van de wedstrijd.

 

Kan ik mijn afspraak wijzigen of annuleren?

Nee. Je kunt op dit moment je afspraak niet wijzigen of annuleren? Als je op het laatste moment echt verhinderd bent, maak dan een nieuwe afspraak.

 

Wat moet ik meenemen naar mijn testafspraak?

Neem je afspraakbevestiging en een geldig identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) mee.

 

Wat als ik te laat op mijn afspraak kom?

Als je te laat bent, kunnen we je helaas niet meer toelaten, maak dan een nieuwe afspraak.

 

Hoe laat duurt het voordat ik mijn uitslag krijg?

Binnen een uur ontvang je de uitslag.

 

Waar kan ik mijn uitslag vinden?

Je ontvangt je uitslag via e-mail, waarna je deze in de CoronaCheck app inlaadt.

 

Van wie ontvang ik mijn uitslag?

De uitslag wordt naar je gestuurd door de testaanbieder die jouw test heeft afgenomen.

 

Hoelang is mijn uitslag geldig?

Je testuitslag is 24 uur geldig.

 

Mijn testuitslag is positief, wat nu?

Bij een positieve testuitslag krijg je geen testbewijs en daarmee geen toegang tot het evenement. Volg direct de richtlijnen van het RIVM. Je positieve uitslag wordt gemeld aan de GGD, je wordt door hen gebeld voor het bron- en contact onderzoek. Je hoeft zelf de GGD niet te bellen en geen aanvullende PCR test te doen.

 

Hoe krijg ik een geldig testbewijs?

In de e-mail met je negatieve testuitslag ontvang je een unieke code. In de CoronaCheck-app zet je deze code om in een digitaal testbewijs. Je kunt het testbewijs dat je bij je negatieve uitslag krijgt ook printen.

Hoe kom ik aan een testbewijs?

Bij een negatieve testuitslag ontvang je een testbewijs dat je toegang geeft tot het evenement. Je kunt de CoronaCheck app gebruiken om dit testbewijs op te slaan als QR-code. Je vindt hier meer informatie over de CoronaCheck app van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

 

Kan ik ook bij een GGD-locatie laten testen om een geldig testbewijs te krijgen voor de wedstrijd?

Nee, dat is niet mogelijk. Alleen testen ingepland via testenvoortoegang.nl worden geaccepteerd.

 

Internetverkoop

Vragen over de wedstrijd of tickets.

 

 

Moet ik gezond zijn om deel te nemen aan een pilot event?

Alleen negatief geteste personen mogen deelnemen aan de pilot evenementen. Iedere bezoeker wordt voorafgaand aan het pilot evenement getest.

 

Ik behoor tot de kwetsbare doelgroep, kan ik dan wel tickets kopen?

Toegang voor personen die behoren tot een risicogroep wordt afgeraden. Kijk hier voor de risicogroepen volgens het RIVM.

 

Ik moet in quarantaine omdat ik in aanraking ben geweest met een besmet persoon. Kan ik dan nog wel naar een pilot event?

Nee, helaas niet. Hier gelden de regels van het RIVM.

 

Is de Corona-Melder App verplicht voor deelname aan de pilot events?

Dit kan niet worden verplicht, maar wordt wel ten zeerste aangeraden.

 

Moet ik meedoen aan het onderzoek tijdens de pilot events?

Ja. De bezoeker kan bijvoorbeeld gevraagd worden deel te nemen aan een sneltest, zijn of haar temperatuur te laten meten of een mondmasker dan wel faceshield te dragen gedurende het pilot event. De bezoeker is verplicht gehoor te geven aan verzoeken die in het belang van het onderzoek worden gedaan.

 

Mag ik ook naar het evenement als ik gevaccineerd ben? En moet ik mij dan ook laten testen?

Personen die gevaccineerd zijn, zijn ook van harte welkom bij één van de pilot events. Wel vragen wij alle bezoekers bij binnenkomst een negatieve testuitslag te tonen. Deze test wordt afgenomen op één van de aangewezen locaties. Je wordt ook na het evenement gevraagd om je te laten testen. De pilot events zijn onderdeel van een zorgvuldig uitgewerkt onderzoeksplan waarbij de voorwaarde van een negatieve testuitslag vaststaat. Mede omdat het nog onbekend is of je na een vaccinatie nog besmettelijk kunt zijn.

 

Ik ben positief getest, maar heb al corona gehad. Kan ik dan alsnog naar een pilot event komen?

Nee, één van de voorwaarden om aanwezig te kunnen zijn bij een test event is het kunnen tonen van een negatief testresultaat. Dat geldt ook voor ex-coronapatienten, waarvan bekend is dat zij nog enige tijd na herstel positief getest kunnen worden. Wij kunnen hiervoor echter helaas geen uitzondering maken.

 

Moet ik in quarantaine na het wedstrijdbezoek?

Nee, wel is het belangrijk om de test na de wedstrijd te doen en tot die tijd kwetsbare groepen te vermijden.

 

Waar en tot wanneer moet ik mij laten testen?

Er worden testlocaties ingericht op verschillende plekken door heel Nederland. Meer informatie over het testen en de testlocaties volgt zo snel mogelijk.

 

Kost het testen geld?

Nee, omdat je deelneemt aan een Fieldlab Testevent, zijn er geen kosten verbonden aan het afnemen van de test.

 

Wat houden de bubbels precies in?

Net als bij eerdere Fieldlab events wordt tijdens Nederland – Letland gebruik gemaakt van een aantal bubbels. Per bubbel worden mogelijke scenario’s en gedragselementen voor het ontvangen van publiek op tribunes van grootschalige evenementen getest, zonder rekening te houden met anderhalve meter afstand. Meer informatie over de bubbels volgt zo snel mogelijk. Om voorafgaand aan de wedstrijd verdere specifieke informatie te ontvangen over jouw bubbel is het noodzakelijk om de Close App te downloaden.

 

Mogen kinderen ook bij de wedstrijd zijn?

Ja, iedereen mag bij de wedstrijd aanwezig zijn, mits je tickets hebt, en een negatieve testuitslag kunt tonen.

 

Moeten kinderen dan ook getest worden?

Ja, iedereen moet een negatieve test kunnen tonen voor toegang tot de wedstrijd.

 

Ik heb per ongeluk alleen mijn eigen telefoonnummer gekoppeld aan alle tickets die ik heb aangeschaft. Wat moet ik nu doen?

Stuur een bericht naar internetverkoop@knvb.nl met daarbij de vermelding van het ordernummer en het relatienummer. Het is belangrijk om de Close app te downloaden om jouw deelname te voltooien. Hier moet ook een koppeling gemaakt worden met het juiste 06-nummer.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen